• DOLAR 32.469
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2435.94
  • ...
Sağlıkçılar ülke genelinde iş bırakıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının haklarını savunmak için tüm Türkiye'de iki gün iş bırakacaklarını açıkladı.

7 ve 9 Aralıkta iş bırakma eylemi var!

Durmuş, sosyal medya hesabından "Tüm Türkiye’de 2 gün İş bırakıyoruz!" diyerek duyurduğu açıklamada, aldıkları eylem kararlarını şöyle duyurdu: Antalya’da 3 grup halinde 3000 kişiyle gerçekleştireceğimiz Türkiye Buluşması Programları iptal edilmiştir.

2 Aralık 2021 Perşembe günü Saat 16:00 itibari ile Antalya İl Sağlık Müdürlüğü önünde Antalya’da bulunan 1.000 kişilik teşkilatımız ile basın açıklaması yapılacaktır.

7 Aralık Salı ve 9 Aralık Perşembe günlerinde Tüm Türkiye’de iş bırakma eylemi yapılacaktır.

7 Aralık Salı günü illerde iş bırakma eylemi ile birlikte şubelerimiz basın açıklaması yapacaktır.

9 Aralık Perşembe günü iş bırakma eylemi ile birlikte, Ankara’da Sağlık Bakanlığı önünde tüm teşkilatımızın katılacağı basın açıklaması yapılacaktır"

SES VE TÜRK SAĞLIK-SEN DE EYLEMDE

Yarın tüm Türkiye’de işe 1 saat geç başlayacaklarını, pazartesi ise tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında iş bırakacaklarını duyuran Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Haksızlığa karşı mücadelemiz hiç durmadı, durmayacak. Hep birlikte kazanacağız" şeklinde konuştu.

Sağlık Emekçileri Sendikası da (SES) "Sağlık Ekip İşidir" sloganı ve "2-3 Aralık tarihlerinde yapılacak eylem/etkinliklere tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini ve örgütlerini destek vermeye çağırıyoruz" çağrısıyla üyelerine protestolara katılım çağrısında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir