• DOLAR 32.584
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2435.971
  • ...
Lodos balık fiyatlarını olumsuz etkiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Geçtiğimiz günlerde özellikle İstanbul'da etkili olan fırtına ve lodos balık tezgahlarını da vurdu. Lodos sonrası balığın fiyatı cep yakıyor. Lodostan en çok lüfer balığının etkilendiğini belirten balıkçılar, tezgahlarda lüferin azaldığını dile getirdi. 

Kartal Balıkçılar Çarşısı esnafı İLKHA muhabirine konuştu. Tezgahlarda azalan lüferin tanesinin büyüklüğüne göre 100 ile 130 liraya kadar çıktığını söyleyen balıkçılar, önümüzdeki günlerde balığın bollaşacağının ve fiyatların düşeceğinin müjdesini verdi.

"Lüfer balığı 100 ile 130 lira arasında değişiyor"

Son iki haftadır hava muhalefeti nedeniyle balığın az çıktığını belirten Balıkçı Cafer Usta; "Şu an lüferin fiyatı havadan dolayı biraz yükseldi. Tanesi şu anda balığın büyüklüğüne göre ortalama 100 ile 130 lira arasında değişiyor. 12-20 gün önce tanesi 25-30 liraydı. Lodos, ister istemez balığı etkiler. Niye etkiler? Çünkü kayıklar denize çıkamıyor. Büyük tekneler çıkıyor, büyük teknelerde çıktığı zaman az yakalıyor. Az yakaladığı içinde fiyatlar 5 -10 lira fark ediyor ama havalar biraz durduktan sonra hamsinin kilosunun 12-20 liraya düşeceğini tahmin ediyoruz." dedi.

"Balık olmadığı için fiyatlara yansıdı."

Hamsinin ve istavritin kilosunun 40 liraya, çinakop balığının 70-80 liraya, levrek ve çupranın 70 ile 40 lira arasını değiştiğini belirten Balıkçı Cüneyt Gülenyüzlü; " Balığa çıkamadılar, balık olmadığı için fiyatlara yansıdı. Hamsi 25-30 lirayken 40 liraya çıktı. İster istemez bizi de etkiliyor. Bizim işlerimizde durgun oluyor. Havalar biraz daha yağmurlu olursa, fırtına olmazsa daha bol balık çıkar. Daha iyi olur halkımızda balığa doyar. Bizde kazanmış oluruz." diye konuştu.

Lodos sonrası fiyatların arttığının ama bugün itibariyle fiyatların düştüğünü söyleyen bir başka Balıkçı Hasan Şahin ise; " Bundan 2-3 gün önce fırtınada balık yoktu. Havaya bağlı hava biraz daha düşerse balık düşer. Fabrikadan çıkmıyor, denize bağlı bir mamul hava şartlarına bağlıdır. Hava şartları iyi olur balık bol olursa fiyat düşer, balık az olursa fiyat yükselir." şeklinde konuştu.

Balık almaya gelen müşterilerden Hasan Bingöl ise balığın fırtına nedeniyle pahalı olduğunu hatırlatarak, bir fırtına daha beklediği için daha pahalı olacağını savundu.

Bingöl, " Yaz ve kış sürekli balık tüketirim. Haftada en az bir kere balık alırım. Ete oranla kıyasladığımız zaman balık aşırı derecede pahalandı. Eskiden geldiğim zaman burası çok kalabalık olurdu şu an az insan var." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir