• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Üretmek sanayicinin en büyük gururudur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası`nda gerçekleştirilen toplantıya Mersin Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı Şerafettin Aşut, yönetim kurulu üyesi Ayhan Kızıltan, MTSO Tedarik Zinciri Akredite Test ve Ar-Ge Merkezi sorumlusu Fevzi Filik ile Teknik Uzman Ferhat Toker katıldı.
 
Merkez hakkında bilgi veren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı Şerafettin Aşut, "Amacımız KOBİ`lerin topluca hizmet alabileceği bir alan yaratarak, küçük sanayicimize hizmet vermek. Merkezimizi; lojistik merkezinde, otobana yakın ve imalatçıların bulunduğu yere doğru, yani Tırmıl Sanayi Sitesi`ne kurduk. Merkezde iki personelimiz görev yapıyor. Personelimizden birinin görevi; KOBİ`nin ihtiyacı olan dizayn ve tasarım konusunda yardımcı olmak, diğer personelimizin görevi ise malzemeler konusunda sanayicimize destek olmak. Biz bu merkez ile yüksek teknolojiye geçişi hedefliyoruz. Bakış açımız bu" dedi.
 
Aşut bilgilendirmenin devamında, "Sanayicilerimiz çok üretkendir. Sanayicinin en büyük gururu üretmektir. Sanayicimiz bir yerde gördüğü bir ürünün burada, üzerinde istediği değişiklikleri yaparak bir prototipini alabiliyor. Artık, laboratuarımızın sunacağı imkânlarla, bir ürünün prototipini çıkarmak çok kısa sürecek. Böylelikle maliyetler de azalıyor. Bunun yanında sanayicilerimiz tasarım desteği ve istedikleri konularda eğitim desteği de alabilecekler. Mersin`in önemli bir sektörü olan lojistik konusunda da kolaylıklar sağlıyor merkezimiz. Ürünün taşıma aşamasında karşılaşabileceği sorunları burada öncesinde test edebiliyoruz. Bununla lojistik maliyetini de düşürmüş oluyorsunuz. Bu da ihracatçılarımızı rekabette bir adım öne taşıyor" diye konuştu. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir