• DOLAR 32.583
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2501.793
  • ...
 Galaxy S4 ve Yenilikler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Dışhaber Servisi

Koreli elektronik firması, iPhone`un liderliğini ele geçirmeyi başaramadığı ABD pazarında yeni bir telefon piyasaya sürmek üzere. Galaxy S 4 ismi verilen yeni model gelecek haftadan itibaren satışa sunulacak.
 

 

4 inçlik ekrana sahip iPhone 5 ile karşılaştırıldığında S 4 yüzde 30 daha büyük ve yüzde 17 daha hafif. iPhone 5`in 8 megapiksellik kamerasına karşılık Galaxy ailesinin yeni üyesinin kamerası 13 megapiksel.
Neredeyse tüm Android telefonlar iki email uygulamasıyla geliyor. Bunlardan biri Google`ın Gmail`ine ayrılmış oluyor. Ancak Galaxy S 4`te iki adet online video ve müzik dükkanı, iki farklı video oynatıcı ve müzik çalar, iki farklı takvim ve iki farklı internet tarayıcısı var.

Samsung`un yeni yazılımının bazı özellikleri kullanışlı. Air View denen yeni bir özellik parmağınızı üzerinde tuttuğunuz uygulamalarda hızlıca ek bilgi açılmasını sağlıyor. Email önizlemeleri görebiliyor ya da takvim öğeleriyle ilgili bilgilere hızlıca ulaşabiliyorsunuz. Çoğul pencere özelliği ise ekranı bölmeye yarıyor böylece tek seferde iki uygulama açabiliyorsunuz. Ancak her iki yeni özellik de yalnızca belli uygulamalarla çalışıyor.
 

 

Kameraya ise yeni bazı efektler eklenmiş. Örneğin çektiğiniz fotoğrafın üzerine kendi yüzünüzün küçük bir fotoğrafını ekleyebiliyorsunuz. Ya da hareket eden bir kişinin kare içinde kesitli olarak ard arda göründüğü drama fotoğrafları çekebiliyorsunuz. Ancak bu efektler kolaylıkla seçilebilse de sıklıkla kullanılacaklarını sanmıyorum.

Ekrana bakıp bakmadığınızı algılayarak belli bir harekette bulunduğu söylenen özelliklerde ise kesinlikle başarı sağlayamadım. Örneğin Smart scroll başınızın açısına göre ekranı kaydırmak Smart pause ise ekrandan başka bir yere baktığınızda oynatmayı duraksatmak üzere geliştirilmiş. Ancak kullanımım sırasında bunların yalnızca yüzde 10`luk bir başarı sağladığını gördüm. Çeşitli koşullarda denememe rağmen Samsung bu konuda ışık koşullarını suçluyor.

Fakat plastik gövde beklentilerimin altında kaldı, arkadaki mono hoparlör ise çok başarılı sayılmaz. Bazı durumlarda kulaklıklardan gelen sesi düşük buldum ama aramalarda ses net geliyor.
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir