• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Akdeniz Bölge Baroları toplantısı Mersin'de yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Akdeniz Bölge Baro Başkanları Toplantısına Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Vedat Ahsen Coşar, Ankara Barosu Başkanı Metin Fevzioğlu ve diğer Akdeniz Baroları katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, "Her şeyden önce, avukatların yargı mekanizması içerisindeki yerinin hala ikincil bir konumda görülmesi, en başta adil yargılanma ilkesi ve silahların eşitliği prensiplerine aykırı olup, savunma mesleğinin de en kısa zamanda Anayasal güvenceye kavuşturulması ve ilk başta iddia makamıyla eşitliğinin sağlanması gerekmektedir" dedi.


Daha sonra söz alan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Vedat Ahsen Coşar da, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "Gelecekten iyimserim, ödevimizde iyimserlik olmalıdır. Sorunları birlikte çözeceğiz. Birlikte hareket etmeli, dayanışma içinde olmalıyız. Bu tür toplantılar, sorunların çözümü noktasında fikir üretilecek yerlerdir. Daha önceki bölge baroları toplantılarında somut örneklerini gördük. Bu toplantıların bize yeni ışıklar, yollar, fikirler getireceğine inanıyorum" dedi.


Yargının siyasallaştığını, siyasi iktidara giderek daha da bağlı kılındığını da savunan Ankara Barosu Başkanı Metin Fevzioğlu, "Yeni Anayasa sürecinin, barış veya çözüm süreci ile paralel yürüdüğünü görmezlikten gelmemeliyiz. İstemezük' diyenlerden değil, alternatifini söyleyenlerdenim. Samimi yürütülmediğini düşünmediğimiz bu sürecin, hukuki altyapısı olarak karşımıza bir anayasa dayatması çıkıyorsa, bu dayatmanın içeriğini sorgulamak zorundayız. Öte yandan yasama, yürütme ve yargıyı birleştiren başkanlık sistemi masaya konulmuştur. Yargının siyasi iktidarın elinde birleşmesi durumunda, bir kamu hizmeti olan avukatlığın serbestçe yapılabileceğini, mesleğimizin değer ifade edeceğini düşünen var mı? Anayasa yoluyla rejimin değiştirilmesinden söz ettiğimize göre bunları tartışmamız lazım" (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir