• DOLAR 32.422
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.117
  • ...
Eğitimde işbirliğine imza atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Milli Eğitim Müdürlüğü ile Batman Üniversitesi arasında `Eğitim`de İşbirliği Protokolü` imzalandı. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam`ın makamında gerçekleştirilen protokol imza töreninde, Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Batman Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa yer aldı.
 
Rektörlük makamında gerçekleştirilen protokol imza töreninde Uluçam ile Batman Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa yer aldı. İki kurum personelinin de bulunduğu törende sözleşmenin önemine dikkat çekildi.
 
Milli Eğitim Müdürlüğü ve BatmanÜniversitesi`nin işbirliğiyle Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında eğitimin niteliğine ilişkin planlı çalışmalar yürütmek, öğrencilerin öğrenme ve mesleki başarı seviyelerini yükseltmenin amaçlandığı protokolde, öğretmen ve öğrenci yeterliliklerini uygulamalı eğitim faaliyetleriyle etkin hale getirmek, mezun olma durumuna gelmiş üniversite öğrencilerinin mesleki bilgi ve becerilerini kazandırmak/artırmak, her iki taraf öğrencilerinin bilim ve teknoloji kültürlerini geliştirmek, okuma kültürlerini artırmak, ulusal ve uluslararası projelerde ortaklık ve işbirliği kültürünü sağlamak ve eğitim alanında bilimsel araştırma ve etkinlikleri gerçekleştirmek hedefleniyor.
 
İmza töreninde konuşan Rektör Uluçam, "Düzenlenen protokol gereği, işbirliği yapılacak alanlara yönelik yeterli insan kaynağı desteği sağlama. Protokol kapsamındaki işlerin gerçekleştirilebilmesi için öğretim üyesi, uzman, akademisyen ve öğrenci görevlendirme. Akademik personelce verilecek hizmetlerde aksamaların yaşanmaması için gereken önlemleri alma ve eğitim çalışmalarına ilişkin organizasyonlarda bulunma. Üniversitenin fiziki imkânlarından (anfi, salon, atölye, laboratuar, kütüphane vb) öğrenci, yönetici ve öğretmenlerin yararlanmalarını sağlama. Protokol kapsamındaki faaliyetlerin görünürlük ve tanıtım faaliyetlerinde yer alma. Saha çalışmaları, araştırmaları, anket çalışmaları, bilimsel çalışma ve teknolojik malzemelerin kullanımında gerekli materyal/doküman ve insan kaynağı desteğini sağlama gibi imkânlar sunacağız. Oldukça önemli bir protokol ve Batman için hayırlı olacağını düşünüyoruz." dedi.
 
Batman Milli Eğitim Müdürü Akboğa da yapılan protokol sözleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Batman Üniversitesi`yle yaptığımız protokol öğrencilerimiz için bir kazanç olacaktır" ifadelerini kullandı.
 
Öte yandan yapılan iş birliği protokol süresinin 3 yıl olduğu bildirildi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir