• DOLAR 32.516
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2436.413
  • ...
Ege Denizi'nde art arda depremler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre, saat 07.00'de İzmir'in Urla ilçesi açıklarında 5,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 3,97 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Bu depremin ardından yine aynı bölgede 4,3 büyüklüğünde bir sarsıntı daha yaşandı. Deniz yüzeyinin 3,97 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün, İzmir'in Urla ilçesine 56 kilometre mesafede olduğu belirlendi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, deprem sonrası olumsuz bir ihbarın bulunmadığı belirtildi. Saha tarama çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, depreme ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Urla açıklarında gerçekleşen 5,1 büyüklüğündeki depremde an itibariyle ilimizde herhangi bir olumsuzluk meydana gelmemiştir. Geçmiş olsun İzmir. Allah ülkemizi ve şehrimizi tüm afetlerden korusun." açıklamasında bulundu.

 

 

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise "Ege Denizi'nde meydana gelen ve şehrimizde de hissedilen deprem sonucunda herhangi bir hasar gerçekleşmemiştir. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

 

 

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir