• DOLAR 32.342
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2238.842
  • ...

Zamlar Köprü geçişlerini vuracak!

Yeni yılda zamlarla girme  geleneği bu yılda devam edeceğe benziyor!

 Gelenek bozulmayacak!

Türk lirasının son zamanlarda yaşadığı değer kaybı, Kamu Özel İşbirliği ile yürütülen köprü ve otoyolları da vuracak. Yüksek oranlarda yapılacak zamlardan söz ediliyor.

Geçtiğimizi hafta Türk ekonomisinin geçirdiği en zorlu hafta oldu. Kasım ayının son haftası Türk lirasının değer kaybı için bir milat sayıldı.

 Türk lirası bütün para birimleri karşısında büyük değer kaybına uğradı.

Yükselen Dolar karşından Türk lirasının yaşadığı kayıp çok yüksek oranlarda, yüzde 66 değer kaybeden Türk lirası kağıttan bile değersiz hale geldi.

Otobanlara ve köprülere yapılacak zam oranları “Yok artık” dedirtecek türden olması bekleniliyor. Yüzde 80 bir artışını olması durumunda Köprü ve otobanlardaki fiyatların şöyle olacağı tahmin ediliyor.

Osmangazi Köprüsü'nde 637, Avrasya Tüneli'nde 85, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde 49, Odayeri - Paşaköy otoyolunda 213 liraya ulaşabilir.

Bu, yüzde 80'in üzerinde bir zam yapılacağı anlamına geliyor. Şu anda geçiş ücretleri Osmangazi Köprüsü'nde 347, Avrasya Tüneli'nde 46, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde 27 ve Odayeri Paşaköy otoyolunda 116 lira.