• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
Abbas’ın polisleri siyonistten beter! ESİR KARŞILAMA TÖRENİNİ BASTILAR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

Filistin Enformasyon Merkezinin haberine göre, Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik güçleri esir Abdülkerim Ebu Zir için karşılama töreni yapılması planlanan alana baskın düzenledi ve HAMAS adına esiri kutlayan pankartlarla hareketin yeşil sancaklarını topladı.

Kaynaklar, Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin karşılama töreninin düzenlendiği alana ikinci kez baskın düzenleyerek önceden izin alınmadığı gerekçesiyle törenin iptal edilmesini istediğini belirtti.

Güvenlik güçlerinin işgal rejimi zindanlarından çıkarak özgürlüğüne kavuşan esirin alana ulaşmasının ardından üçüncü kez baskın düzenlediği ve güvenlik görevlileriyle karşılama törenine katılan köy sakinleri arasında tartışma yaşandığı bildirildi.

Esir Abdülkerim Ebu Zir, özgürlüğe kavuştuktan sonra yaptığı açıklamada, işgal rejimi zindanlarından kurtulduğu için sevincinin büyük olduğunu, 18 yıl ayrılıktan sonra annesine kavuştuğunu ve elini öptüğünü söyledi.

Kudüs Açık Üniversitesi’nde okurken 2003 yılında gözaltına alınan Ebu Zir, iki ay boyunca işgal güçleri tarafından sorguya çekilmiş, İzzeddin El-Kassam Tugayları üyesi olmakla suçlanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir