• DOLAR 32.556
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2440.38
  • ...
İletişim Başkanı Altun: Türkiye ve BAE ekonomik bağlarını güçlendirmeyi taahhüt etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye ve BAE'nin karşılıklı olarak bölgesel iş birliği fırsatlarından yararlanarak ekonomik bağlarını güçlendirmeyi taahhüt ettiğini, bunun ise Türkiye'nin Körfez ile ilişkilerinde bölgesel istikrara katkı sunacak yeni bir dönemin başlangıcı olacağına inandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed en-Nahyan'ı kabulünün, Türkiye'nin bölgesel barış ve istikrarı sağlama çabalarının önemli bir göstergesi olduğunu kaydetti

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan ikili anlaşmaların ekonomik ilişkileri geliştireceğine dikkat çeken Altun, bu anlaşmaların aynı zamanda iki ülke arasında ihtiyaç duyulan iş birliğini bir adım ileriye taşıyacağını ve Türkiye'nin her zaman bölgedeki barış ve istikrarın teminatı olacağını vurguladı.

İletişim Başkanı Altun, iki ülkenin borsaları, limanları, özel şirketleri arasındaki anlaşmaların Türkiye ekonomisine büyük katkıları olacağını dile getirerek, gelecekte de yine iki ülke arasındaki ticari bağların güçlendirilmesinin en büyük öncelikleri olduğuna işaret etti.

Türkiye ve BAE'nin iş birliği ile ilgili Altun, Türkiye-Körfez ilişkilerinde bölgesel istikrara katkı sunacak yeni bir dönemin başlangıcı olacağına inandıklarını kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir