• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
`Doktorlar ilgilenmediği için çocuğum bir daha toparlanmadı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Yeni Mahallede oturan Mehmet Ali Özat, 1 yaşındaki oğlu Muhammed Bilal Özat`ın 20 gün önce aniden rahatsızlandığını belirterek çocuğunu götürdüğü 2 ayrı hastanede doktorların çocuğuyla yeteri kadar ilgilenmediğini ileri sürdü. Baba Özat, doktorlardan şikâyetçi oldu.
 
İddialara göre, baba Mehmet Ali Özat ile eşi Saliha Özat, 1 yaşındaki oğulları Muhammed Bilal Özat`ı kusma ve sancı şikâyetiyle Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`ne götürdü. Burada acil servis doktoru, çocuğun durumunu gördükten sonra Çocuk Hastalıkları Uzmanı M.G`ye göstermelerini istedi. Baba Mehmet Ali Özat, doktor M.G.`nin oğlu Bilal Özat`ı muayene ettikten sonra ilaç yazarak eve gidebileceklerini ve bir hafta sonra tekrar kontrole gelmelerini istediğini söyledi.
 
Gece saatlerinde oğlunun tekrar rahatsızlandığını belirten baba Özat, bu kez oğlunu gece 01.00 sıralarında özel bir hastaneye götürdüğünü ve oğlunun F. N. isimli doktor tarafından muayene edilirken diş etinin kanatıldığını ileri sürdü.
 
Çocuğunun sancılarının hiç bitmediğini ve buna rağmen muayeneden sonra eve gönderildiklerini ifade eden baba Özat, "Acil doktoru F. N. oğlumun boğazına bakarken çubukla oğlumun diş etini kanattı. Oğluma iğne yaptı ve eve gidebileceğimizi söyledi. Doktorun odasına gittim, oğlumun sancısı ve sarı renkli kusması vardı. "Oğluma test yaptınız mı" diye doktora sordum. Doktor teste gerek olmadığını ve Çocuk Hastanesindeki doktorun yazdığı ilaçlara devam etmemizi söyledi. Bunun üzerine ertesi sabah oğlumu, sancısı ve kusması devam ettiği için başka bir özel hastanenin aciline götürdüm. Yapılan muayenede çocuğumda bağırsak düğümlenmesi olduğu ve derhal ameliyata alınması gerektiği 3 gün sonra ortaya çıktı. Çocuğum ameliyattan sonra bir daha toparlanamadı" dedi.
 
Gece saatlerinde gittikleri özel hastane doktoru F. N. İle Çocuk Hastalıkları Uzmanı M. G.`nin kendileriyle yeteri kadar ilgilenmediğini ileri süren baba Özat, doktorlardan şikâyetçi olduğunu dile getirdi.
 
Baba Özat, ayrıca çocuğunu götürdüğü özel hastaneye yaptıkları girişin sistemden silindiğini iddia ederek hastanede çocuğunun giriş kaydını silen hastane yetkililerinden şikâyetçi olduğunu vurguladı. Baba Özat, "Eğer çocuğumu götürdüğüm F. N. ile M. G. adlı doktorları dinleseydim çocuğumu kaybedebilirdim. Bu doktorlar imkânları olduğu halde benim çocuğum ile yeteri kadar ilgilenmediler. Bu yüzden bu doktorlardan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Çocuğumun bir daha eskisi gibi toparlanamaması benim de psikolojimin bozulmasına sebep oldu. Benim gibi diğer hasta ve hasta yakınlarının mağdur edilmemesi için sorumluların cezalandırılmasını istiyorum" dedi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir