• DOLAR 32.582
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2432.141
  • ...
`Cami kapatılmasın, gerekli bedeli ödemeye hazırız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakırlıların 22 yıldan beri hizmetinde olan Güneydoğu Kooperatif Camiinin yıkılacağı ile ilgili yaptığımız haberin ardından İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) açıklamada bulunan Diyarbakır İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş `Bina sakinlerinin memnuniyeti bizim için önemlidir. Hakları neyse Diyarbakır İl Müftülüğü olarak fazlasını vermeye hazırız, yeter ki cami kapatılmasın` dedi.
 
Güneydoğu camisinin yaklaşık 22 yıldır faal olduğunu ifade eden Erdoğmuş, " Bina sakinlerinin memnuniyeti bizim için çok önemlidir. Diyarbakır müftüsü olarak maddi manevi tüm kayıpları ödemeye hazırız. Gerekli görüşmeleri yapıp, meseleyi yakından takip ediyoruz.15 yıllık imam da görevini yapmaya devam etmektedir" ifadelerini kullandı.
 
Hem bina sakinlerinin hem de cami cemaatinin mağdur olmaması için gerekli çalışmaları başlattıklarını ifade eden Erdoğmuş, " Amacımız camilerin asli görevlerini yerine getirmeleri yani uzlaştıran, herkesi bir araya getiren bir arada bulunduran yer olarak görmeliyiz. 22 yıllık süreç içerisinde her hangi bir haksızlık yapılmışsa bunlarda giderilir" dedi.
 
22 yıl önce bina sakinleri tarafından kendilerine talep geldiğini ve müftülük olarak oraya kadro ayırdıklarını söyleyen Erdoğmuş, " Geçen zaman zarfında bir sıkıntı çıkmadı, çünkü orada cami görünümü yoktu. Caminin etrafı kepenklerle kapalıydı, bizde oraya cami havası katmak için etrafını tuğlalarla onarıp düzeltmek istedik. Bu aşamada eğer mülk sahiplerine bir haksızlık yapılmışsa gidermeye hazırız, caminin açık kalması için mülk sahiplerinden özür dilemeye hazırım" şeklinde konuştu.
 
Erdoğmuş son olarak, "Camilerin kapatılması basit bir olay değil, biz camilerin kapatılmaması için elimizden geleni yapacağız. Herkes konunun ciddiyetinin farkına varmalı ve gerekli hassasiyeti göstermelidir" dedi.
(M.Sait Adiyaman/Hüseyin Yalçın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir