• DOLAR 32.483
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2447.484
  • ...
CHP, Fatma Şahin`den Özür Diledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin , TBMM`de CHP Milletvekili Kamer Genç ile yaşadıkları polemik hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Bakan Şahin, Beşiktaş`ta katıldığı bir programın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Meclis`te bir kanun görüşmesi sırasında Kamer Genç`in sarf ettiği sözlerin kendi üslubuna yakışır şekilde olduğunu söyleyen Şahin, bir kadına bunun söylenmesinin seviyesizlik ve ahlaksızlık olduğunu ifade etti. Şahin, "Parlamento`da bir kadına bunu söylemesi, onun ne kadar seviyesiz, ne kadar ahlaksız olduğunu gösteriyor. Bunun hukuki mücadelesini de yapacağız ama sağ olsun Meclis bir araya gelerek kınama cezası verdi. Kendisi de bir konuşma yaptığı zaman her zaman Kamer Genç, bunu söyleyebilir şeklinde bir anlayış vardı" dedi.

Meclis üyelerinin Genç`e gereken cevabı verdiğini ifade eden Şahin, "Korkusundan, cesaretsizliğinden o salona bir daha giremedi. Parlamento`ya teşekkür ederim. Tek vücut oldular. İnşallah bundan ders alır. Kadınlar olarak, kadınları küçültecek hiçbir hareket yapmasına müsaade etmeyiz. Çünkü ben Anadolu kadınını temsil ediyorum" şeklinde konuştu.

Şahin, olayın ardından CHP`nin kendisinden özür dilediğini de belirterek, "Parlamento üzerine düşeni yaptı. CHP parti olarak özür diledi. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi arayarak özür diledi. Parlamento onu yalnız bıraktı ve zavallı halde bırakmış oldu" ifadesini kullandı.

CİHAN

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir