• DOLAR 32.554
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2444.693
  • ...
Diyarbakır Farabi Anadolu İHL`den Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Farabi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Kutlu doğum programı düzenledi. Okul bahçesinde düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan okul öğretmenlerinden Ali Karakaş, artık bir ayın bile Hz. Peygamberin Kutlu Doğumunu anmaya yetmediğini söyleyerek, sahabeler şehir Amed`ten Medine ve Mekke`ye selam gönderdi.

 

Okul Aile Birliği tarafından okul bahçesinde düzenlenen coşkulu Kutlu Doğum etkinliğine, öğrencilerin yanı sıra, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrezak Tekin, okul yöneticileri ve öğrencilerin velileri de katıldı. Program, Rıfat Ablay tarafından okunan sözlerin en güzeli Kur`an-ı Kerim ile başladı. Program okul öğretmeni tarafından yapılan konuşma ile devam etti. Daha sonra Kürtçe mevlit ve ilahi, ezgi sanatçıları programa katılanlara coşku dolu bir konser verdi. Program verilen hediyeler ile son buldu.

 

`Diyarbakır`dan Mekke ve Medine`ye selam`
Kur`an-ı Kerim tilavetinden sonra Kutlu Doğum etkinliğinde bir konuşma yapan Farabi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Ali Karakaş, sahabeler şehri Diyarbakır`dan Mekke ve Medine`ye selam göndererek program konuşmasına başladı.

 

`Resulullah`ın hayatını anlatmak ve öğrenmek için bir araya geldik`
Karakaş, Resulullah`ın hayatını anlatmak ve öğrenmek için bir araya toplandıklarını söyleyerek, "Ey mazlumların ve kimsesizlerin rahmet peygamberi! İşte biz senin kutlu doğumunu Diyarbakır`da anıyoruz" dedi.

 

Hz. Muhammed`in ölümünün normal bir ölüm olmadığını ifade eden Karakaş daha sonra konuşmasına, "Evet Resulullah`ın ölümü normal bir insanın ölümü gibi değildir. Belki şu an o bizim yanımızdadır. Belki şu an yetimlerin başını okşuyor, belki bizim İslam davasında başarılı olmamız için şu an bize yardım ediyor" şeklinde devam etti.

 

"O`nun ahlakı Kur`an ahlakıydı"
Bir aydır ülke genelinde dopdolu programlarla Kutlu Doğum etkinliklerinin kutlandığını sözlerine ekleyen Karakaş, Allah Resuulunü anmanın artık bir haftaya sığmadığı gibi bir ayada sığmadığına dikkat çekti.

 

Karakaş, Hz. Muhammed`in ahlakının Kur`an ahlakını olduğunu hatırlatarak, "O`nun ahlakı Kur`an ahlakıydı, o canlı bir Kur`an`dı. Bizler de onun güzel ahlakını alıp onun güzel ahlakı ile ahlaklanalım ki on iki ay boyunca onu anmış olalım" ifadelerine yer verdi.

`Hz. Muhammed insanları cehalleten kurtarmak için 23 yıl mücadele etti`

 

Hz. Muhammed`in insanları cehalleten kurtarmak için, 23 yıl durmandan bıkmadan üzülmeden ve gevşemeden mücadele verdiğinin altını çizen Karakaş, sahabenin Resulullah`a olan fedakârlığını somut örnekler vererek konuşmasını bitirdi.

 

Program Derviş Türkoğlu tarafından okunan Kürtçe mevlit ile devam etti. Okunan mevlitten sonra, Grup İkra ile Recep Aslan ve Murat Belet tarafından Hz. Peygamber üzerine seslendirilen Kürtçe, Türkçe ilahi ve ezgiler ile katılımcılara hem duygu dolu anlar hem de coşku dolu anlat yaşatıldı.

 

Program verilen hediyelerden sonra okunan dua ile son buldu. (Osman İçli / Fesih Duymuş- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir