• DOLAR 32.54
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2454.82
  • ...
STK'ların Batman mevlidine desteği sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'daki Sivil Toplum Kuruluşları, Pazar günü Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Otogar Mevlit Alanı'nda düzenlenecek olan büyük Kutlu Doğum etkinliğine destek verdiklerini belirterek, kutlu doğum etkinliğine kitlesel katılım çağrısı yaptı.

 

Nisan ayında tüm Türkiye ve dünyada olduğu gibi bölgede de kutlu doğum münasebetiyle Peygamberimizi anmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini belirten Özgür Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Mustafa Sevinçer, peygamberimizin doğumunu hatırlatmak ve O'nun mesajını canlandırmak amacıyla okullarda, meydanlarda bölgenin her yerinde çeşitli etkinliklerin yapıldığını söyledi.

 

Geçtiğimiz günlerde çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu'nun kutlu doğum etkinlikleri düzenlediğini ve Pazar günü ise Peygamber Sevdalıları Platformu'nun büyük bir etkinlik yapacağını hatırlatan Sevinçer, "Peygamberimizin hayatının hatırlatılması gayesiyle ve O'nun mesajının yeniden diriltilerek ulaştırılması amacını taşıyan bu etkinlikleri önemsiyoruz. Peygamberimizin mesajının değerini bilmek ve insanlara yeniden hatırlatmak büyük bir önem arz ediyor. Zira Müslümanlar olarak O'nun mesajının çok önemli olduğunu düşünüyor ve O'na inanıyoruz. O'nun kutsal mesajlarını bize hatırlatacak her türlü etkinlik bizim açımızdan takdir toplayarak önem vereceğimiz etkinlik olacaktır" dedi.

 

Kutlu Doğum etkinliklerini çok önemsiyoruz

Pazar günü Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılacak kutlu doğum etkinliğinin hayırlı bir şekilde halk tarafından takdir görülen bir etkinlik olacağını ifade eden Sevinçer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçmiş yıllarda olduğu gibi yine Batman'da bu Pazar günü Peygamber Sevdalıları tarafından büyük bir kutlu doğum etkinliği gerçekleştirilecek. Bu etkinliği Batman açısından olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Bu etkinliğe geçmiş yıllarda da halkın büyük bir ilgisi olmuştu ve bu yılda da büyük bir ilginin olacağını bekliyorum. Bizler bu etkinlikleri halkımız gibi çok önemsiyoruz. Batman'da yapılan bütün etkinliklerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Batman Özgür Eğitim-Sen olarak Peygamberimizin mesajını hatırlatan her türlü etkinliklere her zaman destek olacağız ve elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız."

 

Peygamber Sevdalıları Platformu'na teşekkürler

Peygamberimizin doğumunu anmanın teknik itibariyle son zamanlara ait bir olgu olduğunu ve bunun kötü bir anlama gelmediğini dile getiren Özgür Der Batman Şube Başkanı Dr. Bünyamin Sevim ise, kutlu doğum etkinliğinin hayra çevrildiği takdirde bereketli bir sonuçla karşılaşılacağını söyledi.

 

Peygamberimizi sadece anmanın yetmeyeceğini ve O'nu anlamaya odaklanmanın gerektiğini vurgulayan Sevim, "Peygamberimizin yaşanabilir, örnek alınabilir olan o mübarek modelliğini çağa taşıyacak olan anlama merkezli bir anmanın, bu tür etkinliklerin insanlara şüphesiz bir katkısı olacaktır. Allah, bu anlamda da Batman'da kutlu doğum vesilesiyle yapılan tüm etkinliklerin sahiplerine ecirlerini versin. Bunlardan en büyük organizasyonu sağlayan Peygamber Sevdalıları Platformu'na da ayrıca bu büyük organizasyonu gelenekselleştirip aslında Peygamberimizin bu coğrafyada ne kadar çok sevildiğini büyük alanları dolduran insanların toplanmasına vesile olduğu için teşekkür ederim. Allah, Peygamberimizi doğru anmayı, anlamayı ve O'nun mübarek modelliğini hayatımıza ilmik ilmik nakşetmeyi nasip etsin" ifadelerini kullandı.

 

Son olarak Sevim, Peygamber Sevdalıları Platformu'nun bu Pazar günü düzenleyeceği büyük Kutlu Doğum mevlidine gerek sendika ve gerekse ferdi olarak önceki senelerde olduğu gibi bu senede katılacaklarını söyledi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir