• DOLAR 32.206
  • EURO 35.076
  • ALTIN 2523.746
  • ...
Sizi Hayatta Öne Geçirebilecek En Popüler Yabancı Diller
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İyi bir kariyer planlaması yapmak istiyorsanız yabancı dil bilgisinin ne kadar önemli olduğunu da göz ardı etmemeniz gerekiyor. Kariyer yaşantınızda sizi açık ara bir adım öne çıkaracak olan en popüler dillerin hangileri olduğunu biliyor musunuz? İşte yanıtlar!

  • İngilizce

Artık ikinci bir dil olarak görülmeyen ve herkesin bilmesi gerektiği düşünülen İngilizce öncelikli olarak öğrenmeniz gereken yabancı dillerin de başında geliyor. İngilizce bilginizi ne kadar ileri seviyeye taşırsanız, iş hayatında artı puan kazanma olasılığınız da o kadar yüksek olur. Bu konuda daha fazla söz söylemeye hiç gerek yok, bir an önce kolları sıvayın ve İngilizce öğrenmeye başlayın.

  • İspanyolca

Elbette listemize İspanyolca da bulunuyor. Günümüzde tam 21 ülkenin resmi dili İspanyolcadır. Çinceden sonra dünya genelinde en çok konuşulan ikinci global dilin İspanyolca olduğunu belki de yeni öğrendiniz. Hala geç değil, hemen bu dili öğrenmeye başlayabilir ve böylelikle iş hayatınızdaki yükselişiniz için önemli bir yatırım yapabilirsiniz. Bu arada İspanyolcanın Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Dünya Ticaret Örgütü ve Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması üyesi ülkelerin resmi dillerinden biri olduğu bilgisini de aktaralım.

  • Japonca

Kabul edelim, pek çok yabancı dil ile kıyaslandığında öğrenmesi biraz daha zor ama Japonca CV’nizde bulunduğunda rakiplerinizden bir adım önde olacağınız a aşikar. Özelikle teknoloji odaklı bir firmada işe başladığınızda bu dili biliyor olmanız size hatırı sayılır oranda bir artı puan olarak dönecektir.

  • Fransızca

Öğrenmesi biraz zaman alan dillerden biri de Fransızcadır. Fakat artıları da doğru orantılı olarak daha fazla! Özellikle ilerleyen yıllarda Kanada ya da İsviçre’ye yerleşmek gibi bir planınız varsa bu dili mutlaka öğrenmelisiniz. Günümüzde 200 milyondan fazla sayıda kişi Fransızca konuşuyor.

  • Almanca

Elbette popülerliğini asla kaybetmeyen dillerden biri de Almancadır. Eğer bu dili Almanya’da öğrenirseniz bir yandan öğrenirken diğer yandan bol miktarda pratik yapma şansını da elde edebilirsiniz. Bunun için öncelikle Almanya dil okulu seçeneklerini gözden geçirmeniz gerekiyor. Detaylı bilgi için de hemen ICES Turkey internet sitesine tıklamanız yeterli olacaktır. Bu sitede dil okullarına dair her türlü bilgiye kolaylıkla erişebilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir