• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Biz Esnaflar da O`nun(sav) İçin Orada Olacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Pazar günü tarihi Van Kalesi Miting Alanında gerçekleştirilecek olan etkinliğe katılacaklarını ifade eden Van esnafı, kepenklerini Hz Peygamber için kapatacakları söylediler.
 
"Bu gerçekleşmesi gereken bir özlemdi"
Yapılacak olan etkinliğe katılacaklarını belirten Esnaf Nimetullah Susam, "Müslümanın diyen herkesin bu tür etkinliklere katılması lazım. Temennimiz bu sevdanın artmasıdır. Bu tür etkinlikler çok güzeldir. Bu gerçekleşmesi gereken bir özlemdi. Müslümanların şevkini ve heyecanını arttırıyor. Bu etkinlik normal sıradan bir etkinlik değil. Bu kainatın O`nun (sav) yüzü soyu hürmetine yaratıldığı peygamber efendimizin kutlu doğumudur. Onun için tüm Müslümanların gerek salâvat getirerek gerekse kendi çapında ne yapabildiyse bu günleri değerlendirmesi gerekir." dedi.
 
Pazar günleri de tezgâhlarını kapatmadıklarını ifade eden Susam, "İnşallah o gün O`nun (sav) için kapacağız ve etkinliğe katılacağız inşallah." şeklinde konuştu.
 
"Hz Peygamberin (As) Kutlu Doğum etkinliğinde bulunmak bizim için şereftir"
Pazar günü Kale Miting Alanında gerçekleştirilecek olan etkinliğe iş yerlerini kapatarak katılacaklarını vurgulayan Nedim Songül de "Hz Peygamber(as)`ın kutlu doğum etkinliğinde bulunmak bizim için bir şereftir. Allah resulünün sevgisine mazhar olmak ve ona olan sevgimizi belirtmek ve ona olan muhabbetimizin artması için orada bulunmamız gerekir inşallah bulunacağız." şeklinde konuştu.
 
"Efendimiz için ticaretimizden bir gün feragat etmemiz gerekir"
Tüm halkı ve esnafı yapılacak olan etkinliğe davet eden Songül şunları söyledi: "Tüm Van halkı ve esnaf arkadaşları o gün oraya bekliyoruz. En azından ticaretimizden bir gün de olsa feragat etmemiz lazım. Bizim için 23 yıl buyunca sıkıntı ve eziyet çekmesi fedakârlıkta bulunması bizim de onun için bir günümüzü feda etmemiz lazım."
 
"O Günü Peygamber Efendimizin Hatırı İçin Harcamamız Gerekir"
Hem kendilerinin hem de tüm esnaf arkadaşlarının katılması için ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini anlatan Gökan Öztürk, "Bir gündür ayrıca Pazar günüdür. Tatil için veya piknik için rahatlıkla harcıyoruz. O günü de peygamber efendimizin hatırı için harcamamız gerekir. Çünkü efendimiz ümmetine çok düşkündür onun şefaatine mazhar olmak için bu etkinliklere katılmaları gerekir."
 
Ayrıca Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılacak olan Kutlu Doğum Siyer sınavına da katılacaklarını belirten Öztürk, "bizler inşallah buna da katılacağız. Efendimizi tanıma adına yapılan bu etkinliklerden dolayı da peygamber sevdalılarına teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Öztürk, Ayrıca ay içerisinde kendisi ve akrabalarının salâvat kampanyasına katıldıklarını söyledi.
 
"Dükkânlarımızı kapatıp programa katılacağız"
Son olarak konuşan Murat Öztunç ise Pazar günü tüm peygamber sevdalılarıyla o etkinlikte buluşacaklarını aktararak, "Kale miting alanında yapılacak olan etkinlikte inşallah bulunacağız tüm kardeşlerimize tavsiyemiz onların da gelmeleridir. Esnaf arkadaşlarımıza birlikte inşallah dükkânlarımızı kapatıp programa katılacağız." dedi.
Kitap evi işleten Öztunç özellikle geçen aydan bu yana zikirmatik satışlarının yoğun olduğunu belirterek, önceki aydan başlayan satışların bu ayda yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.
 
Öztunç ayrıca bu ay Efendimiz (as) hatırda tutacak çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Kutlu doğum ayı özel kitapçığı dağıttık. İnşallah Pazar günü ise bunun finalini kale miting alanında gerçekleştireceğiz" diye konuştu. (Murat Dalgın/Fırat Arslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir