• DOLAR 32.593
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2501.442
  • ...
Kim Bu Adamlar?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - Adıyaman merkezde 28 Nisan Pazar tarihinde yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliği için başlatılan çalışmalar kapsamında Peygamber Sevdalıları Platformu il koordinatörlüğü tarafından bastırılan afişlerin alınan yasal izin ile belediye tarafından uygun görülen yerlere asılması sırasında ilginç bir olay yaşandığı belirtildi.
 
"Tanımadığımız şahıslar fotoğrafımızı çekti"
Olayın mağduru C.Ç. yaptığı açıklamada, 23 Nisan günü 16.30-17.30 sularında Bozbey yolu üzerinde bulunan Bizim Market`in önünde kimliği belirsiz şahıslar tarafından takip edilerek fotoğraflarının çekildiğini belirterek, "Onların beni ve arkadaşımı uzun süre boyunca takip ettiğini anlayınca bende şüphelendiğim ve bana zarar vereceklerini düşündüğüm bu şahısların fotoğraflarını çekmeye başladım. Bunun üzerine o şahıslar sağdan soldan üzerime yürüyüp fotoğrafı silmemi istediler.
 
Bende fotoğraflarımızı neden çektiklerini sorunca `Bizler Polisiz, sizleri takip etmekle sorumluyuz` dedi. Ve ardından `Eğer fotoğrafı silmezsen kamerana el koyarız` cevabını verdiler. Bana karşı saldırgan tavırları nedeniyle korktuğum için fotoğrafları silmek zorunda kaldım. Daha sonra aynı fotoğrafları veri kurtarma programı ile yeniden getirerek ilginize sunmak istedim." ifadelerini kullandı.
 
"Biz sana ait her şeyi biliyoruz"
Mağdur C.Ç. açıklamasının devamında, yaşananlar üzerine bana bazı isimler sayarak (İ.A, A. Y, H. D.), `Bu şahısların başına ne getirdiğimizi bilmiyor musun` diyerek tehdit içerikli sorularla beni korkutmaya çalıştılar. Ayrılmadan önce son olarak bana ismimle hitap ederek `Biz senin ciğerlerindeki hava zerreciklerine kadar dahi her şeyi biliyoruz` diyerek beni daha da ürküttüler" şeklinde iddialarda bulundu.
 
"Başıma bir şey gelirse bu şahıslar sorumludur"
Aynı günün akşamında 02 HD 739 plakalı bir araçtan iki kişinin çıkıp kendilerinden kimlik sorduğunu ileri süren C.Ç, "Burada bu saatte ne yaptığımızı sordular? Ben ise Valilik`ten izin alınarak yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliği için afiş astığımızı ifade ettim. Bunun üzerine T.C. kimlik numaramı cebinden çıkardığı bir not defterine kaydetti. Daha sonra benden bilgi almak için diğer arkadaşlarımla ilgili sorular sordular. Ben ise sordukları soruların cevaplarını bilmediğimi ifade ettim. Bu durum beni daha da korkuttu. Bu yaşanan olaylar karşısında can güvenliğimden endişe ediyorum. Başıma gelecek en küçük bir olaydan bu şahıslar sorumludur." dedi.
 
"Adıyaman Emniyeti ve yetkili makamlar soruşturma başlatmalı"
Konuyla ilgili olarak kendisiyle görüştüğümüz Peygamber Sevdalıları Platformu Adıyaman il Koordinatörü Bilal Demir, yaşanan olayın takipçisi olacaklarını belirterek, "Kutlu Doğum için gerekli bütün izinler alındığı halde afiş asan bütün gençlerin devamlı olarak, polis olduklarını iddia eden şahıslar tarafından takip edilip kameraya alınması ve afişlerin de hemen sonrasında sökülmesi fişlemelerin devam ettiğinin en açık göstergesidir. Yapılan bu hukuksuzluklarında Hz. Muhammed`e (sav) yapılan bir hakaret olduğunu kabul ediyoruz. Çünkü bu şahıslar bizimle değil İslam peygamberi ile uğraşıyorlar. Bu gibi durumların yaşanması bizleri çok rahatsız etmektedir. Daha öncede platformumuza üye veya gönüllü kardeşlerimizden kimileri benzeri durumlarla karşılaşmıştı. Bu konuyla alakalı başta Adıyaman Emniyet Müdürlüğü ve gerekli makamların derhal soruşturma başlatmasını ve konuyla alakalı olarak bizleri aydınlatmasını istiyoruz." dedi. (Cemil Özdaş-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir