• DOLAR 34.238
  • EURO 37.651
  • ALTIN 2920.642
  • ...
Tarihte Bugün: 18 Kasım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

18 Kasım’da dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;

1601: Tiryaki Hasan Paşa komutasındaki Osmanlı Ordusu, Haçlı Ordusu’nu yenerek Kanije Zaferi’ni kazandı. Osmanlı-Avusturya Savaşı Dönemi’nde, 73 gün boyunca Kanije Kalesi’ni kuşatan Habsburg Ordusu’na karşı Osmanlıların yaptığı bu savunma ve karşı saldırıya Kanije Savunması adı verilir. (Osmanlı Ordusu Kanije Zaferi’ni ilan etti)

1912:  İstanbul’da yeniden büyük bir kolera salgını başladı. Bu salgında bütün sağlık tedbirleri zamanında alınmasına rağmen; içlerinde ordu mensuplarının da bulunduğu on binden fazla İstanbullu hayatını kaybetti. (İstanbul’da büyük bir kolera salgını)

1983: BM Güvenlik Konseyi, KKTC’yi tanımayacağını açıkladı. (BM Güvenlik Konseyi, KKTC’yi tanımayacağını açıkladı)

2002: Irak’ın kitle imha silahları olup olmadığını saptayacak Birleşmiş Milletler silah denetçileri, Güvenlik Konseyi kararı çerçevesinde Bağdat’a gitti. Hiçbir kitle imha silahına rastlanmadığı yönünde verilen rapora rağmen ABD, sahte raporlarla Irak’ta kitle imha silahı bulunduğunu iddia ederek burayı işgal etmiştir.  ( ‘’Irak’ta kitle imha silahları var’’ iddiası)

2014: Mescid-i Aksa’yı işgal ederek Kutsal Kitabımız’ı yerlere atan ve Müslümanların tepkisine neden olan terör rejimine karşı misillemede bulunuldu. Bir sinagoga düzenlenen eylemde 4 siyonist öldürüldü, ikisi ağır yedi siyonist yaralandı. Hamas ve İslami Cihad, eylemi gerçekleştirenleri tebrik etti. (Terör rejimine misilleme)

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri