• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Tarihte Bugün: 19 Kasım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

19 Kasım’da dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;

1935: Filistin mücadelesinin öncülerinden İzzeddin El-Kassam şehid edildi. Filistin cihadında önemli bir yere sahip ve aynı zamanda büyük bir ilim adamı olan İzzeddin El-Kassam 19 Kasım 1935 tarihinde, İngiliz işgalcilere karşı verdiği mücadele esnasında Batı Yaka şehirlerinden Cenin yakınlarındaki Ya’bed Tepesi’nde şehid olmuştur. Şeyh İzzeddin Kassam ilmiyle, takvasıyla, cesaretiyle, kararlılığıyla ve İslami duyarlılığıyla kendinden sonra gelenlere örnek olmuştur. Bugün Filistin İslami Direniş Hareketi’nin askeri kanadının “İzzettin Kassam Birlikleri” olarak adlandırılmasıyla, O’nun anısının yaşatılması amaçlanmaktadır. (İzzeddin El-Kassam şehid edildi)

1941: Avustralya’nın Sydney (Eyçemas Sidniy) Gemisi, bir Alman gemisiyle yaptığı 30 dakikalık çatışmanın ardından Hint Okyanusu’nun derin sularına gömüldü; 645 Avustralyalı denizci öldü. Tarihçiler, olayı İkinci Dünya Savaşı’nda kayıtlara geçmiş en ölümcül deniz çatışması olarak kaydetmektedir. (HMAS Sydney Gemisi okyanusa gömüldü)

1977: Mısır Devlet Başkanı Enver Sedat, siyonist rejimi ziyaret eden ilk Arap lider oldu. Ümmete bu ihaneti yapan Sedat, tüm İslam Dünyası tarafından kınanmış; daha sonra da Mısırlı mücahidlerden Halid El-İslambuli ve arkadaşları tarafından öldürülerek cezalandırılmıştı. (Enver Sedat, siyonist rejimi ziyaret eden ilk Arap lider oldu)

1988: Pakistan’da Benazir Butto başbakan seçildi. Benazir Butto bir İslam ülkesinde başbakanlık yapmış ilk kadın olma sıfatını taşımaktadır. (Benazir Butto başbakan seçildi)

2013: BM Genel Kurulu tarafından “üye olmayan gözlemci devlet” statüsü verilen Filistin, Birleşmiş Milletler’de ilk kez oy kullandı. (Filistin, Birleşmiş Milletler’de ilk kez oy kullandı)

Bu haberler de ilginizi çekebilir