• DOLAR 32.511
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.258
  • ...
`El ele vererek Mevlid alanında buluşalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü 2013 Kutlu Doğum etkinliği öncesi basınla bir araya gelerek bilgilendirmede bulundu.
 
Saat 10.00`da Malikâne`de yapılan kahvaltılı basın toplantısına Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü üyesi STK`ların yöneticileri katıldı.
 
Yerel ve ulusal basın temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörü Ekrem Gülşen açıklama yaptı.
 
"Halkımız Peygamber aşığı olduğunu bir kez daha ispatladı"
Yoğun ilgiden dolayı kutlu doğum etkinliklerinin hafta olarak değil artık "Kutlu doğum ayı" olarak adlandırıldığını belirterek başladığı konuşmasında Gülşen, "Platformumuz üyesi derneklerin organizesiyle ilçelerimiz, beldelerimiz, köylerimizdeki etkinliklerimiz hemen hemen bitmiş durumda. Allah`ın izni ve yardımıyla köylerimizde, beldelerimizde ve ilçelerde Peygamberimizi tanıma ve tanıtma adına çok güzel programlar yapıldı. Halkımız Peygamber aşığı olduğunu bir kez daha ispatladı" dedi.
 
Yaklaşık 2 ay önce startını verdikleri 2013 Kutlu Doğum Mevlidinin hazırlıklarının belli bir program dahilinde tüm hızıyla devam ettiğini dile getiren Gülşen, "Gerekli tüm vasıtalar kullanılarak halkımıza, bütün kurumlara ve tüm kesimlere davetiyelerimiz ulaşmış durumda. Peygamber Sevdalıları olarak, O kutlu Nebi`ye hizmet etmekten ve O`nun mevlidine davet etmekten duyduğumuz hazzı kelimlerle ifade etmemiz imkansızdır. Çünkü O`nu bizzat alemlerin Rabbi övmüştür" şeklinde konuştu.
 
"Bu Mevlid Allah Resulunun mevlididir"
Pazar günü yapılacak büyük Mevlid etkinliğinin içeriği ile ilgili bilgi veren Gülşen, "Programımıza değişik İslam Beldelerinden gelen misafirlerimiz olacaktır. İlahiler, mevlid-i şerif, salavatlar, Kürtçe ve Türkçe konuşmaların olacağı bu güzel program sinevizyon eşliğinde verilecektir" açıklamasında bulundu.
 
Şehrin belirlenen 18 ayrı noktasından etkinlik alanına ücretsiz taşıma yapılacağına ve Batman Belediyesinden yoğun katılımdan dolayı araç istendiğine işaret eden Gülşen, "Buradan hayırsever halkımızdan araçları olanların kendilerine en müsait noktadan saat.11.00`den itibaren birkaç sefer yaparak bu hayra ortak olmalarını rica ediyoruz" şeklinde çağrıda bulundu.
 
Açıklamanın sonunda bu Pazar günü saat 13.30`da salavatlar ve tekbirler eşliğinde mahşeri bir kalabalıkla tüm halkla elele vererek Mevlid alanında buluşmak istediklerine değinen ve Peygamber Sevdalısı halka çağrıda bulunan Gülşen, "Bu Mevlid Allah`ın Resulu`nun mevlididir. Allah`ın Resulu hepimizin övünç kaynağı, efendimiz ve önderimizdir. O`na olan bağlılığımızı yenilemek, O`na yeniden biat etmek, O`na layık bir ümmet olma adına davetimizin ulşatığı ve ulaşmadığı, 7`den 70`e tüm Batmanımız bu Pazar günü Hz.Muhammed`in (sav) misafiridir. Hiç şüphe yokki Mevlid alanı Hz.Peygamberin manen aramızda olacağı bir mekan olacaktır" dedi.
(Veysi Demir/M.Fatih Akgül-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir