• DOLAR 32.593
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2456.414
  • ...
Sel mağduru: `Felakete uğratıldım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Bismil`e bağlı Tepe Beldesinde geçen yıl Mayıs ayında İncir Deresinin taşması sonucu mağdur olan M. Selim Güner, devletin üzerine düşeni yapmaması nedeniyle sel felaketine uğramadığını, aksine felakete uğratıldığını söyledi.
 
Güner, yaşanan sel nedeniyle evinin ve tüm eşyalarının su altında kalarak kullanamaz hale geldiğini belirterek, ilgili kurumların üzerine düşeni yapmamasından dolayı zarara uğradığını savundu.
 
Derelerin ıslahının devlete ait olduğunu ifade eden Güner, karayollarını suçlayarak, "İncir Deresinde yol geçerken yüz yıllık yağan yağmur göz önüne alınarak yapılır. Fakat burada yağan her yağmurda dere taşıyor.
 
Ben 2006 yılında aynı şekilde sel felaketine uğradım. 06.05.2012 tarihinde evim ve eşyalarım kullanılamaz hale geldi. Ancak bundan bir önce mağdur olduğum 2006`da verdiğim dilekçem valilikte mevcuttur. Diyarbakır afet işlerinden teknik elemanlar gelerek zararımın tespit etiler. Zararım 12 bin TL olarak belirlenmesine rağmen o paradan devlet tarafından ödenmesi gereken 6 bin TL`den bana verilen para bin 759 TL oldu.
 
Geçen seneden bu yana 3 kez sel felaketine uğramışım. Devlet Su İşleri emri çıkmasına rağmen her hangi bir adım atılmamıştır. İlgili birimlerin Üzerlerine düşeni yapmasını istiyorum. Sel felaketine uğramadım uğratıldım" diye konuştu.
(Aydın Bal - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir