• DOLAR 32.333
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2286.519
  • ...
Midyat'ta ayakkabı tamirciliği yok olmakla karşı karşıya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin'in Midyat ilçesinde ayakkabı tamirciliği (köşkel) mesleğinin yok olmakla karşı karşıya. İlçede 32 yılık ayakkabı tamircisi Murat Sağdıç (45), kaybolmaya yüz tutan mesleklerinde çırak bulamayacak duruma geldiklerini söyledi.

 

Ayakkabı tamirciliğinin şimdilerde unutulmak üzere olan meslekler arasında yer aldığını ifade eden Sağdıç, "İlçede 32 yıldır ayakkabı tamirciliği yapıyorum. Bundan 10 yıl önce işler daha iyiydi, şimdi ise işler tuştu, artık vatandaş, tamir görmüş ayakkabıyı giymiyor. Tamire vereceği paraya Çin malı bir ayakkabı alıyor. Eskiden bir aylık çalıştığımızda 3 ay yetiyordu, şimdi ise dükkanı açtığımızda bir günlük yemeğimizin çıkıp çıkmayacağı telaşı içindeyiz" dedi.

 

Sağdıç, "eskiden zevkle çalışıyorduk işler iyiydi çünkü vergiler yoktu, şimdi ise, aldığımız nefeslerin vergisini bile ödüyoruz. Her gün zam, israftan bahsetmek istemiyorum bile. Zaten çırak yok gelse de, biz alamıyoruz çünkü ücretini ödeyecek durumda değilim. Eskiden iki kişinin SSK'sini ödeyebiliyorduk şimdi ise bırak çırak tutmayı kendi ailemize bakamıyoruz" diye konuştu. (Mehmet Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir