• DOLAR 32.574
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2457.695
  • ...
“Bi Hareketine Bakar Hayat” uygulaması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa

“Bi Hareketine Bakar Hayat” ana temalı kampanya kapsamında, Şanlıurfa’da emniyet kemeri uygulaması gerçekleştirildi.

Şehit Nusret Caddesi Topçu Meydanı Kavşağında trafik polisleri tarafından gerçekleştirilen uygulamaya; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş ve basın mensupları katıldı.

Uygulama noktasında durdurulan araç sürücülerine emniyet kemeri takmanın önemini hatırlatarak, trafik kurallarını hatırlatan broşür ve kampanya kapsamında hazırlanan maskelerden hediye eden Vali Abdullah Erin, 2030 yılına kadar trafik güvenliği ve bilincini en üst seviyeye çıkarmayı, can kayıplarını sıfıra indirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Daha önce uygulanan eylem planlarının 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ile revize edildiğini ve yeni eylem planları hazırlandığını kaydeden Vali Erin, bugüne kadar uygulanan kampanyalarla trafik güvenliğinde yüzde 50’nin üzerinde başarı sağlandığını ifade etti.

Uygulanan kampanyalarla trafikte can kayıplarını sıfıra indirmeyi hedeflediklerini dile getiren Vali Erin, “Hiçbir insanımız trafik kazalarında hayatını kaybetmesin. Sadece araç sürücülerimiz değil, şehirlerarası seyahatlerde yolcularımızın da emniyet kemeri kullanmaları hayatlarını koruyacaktır. Yaralanmalı trafik kazalarında emniyet kemerinin riskleri 60-70 civarında azalttığı bilimsel olarak ortaya konmuştur. Bu gerçek ortadayken, emniyet kemerlerimizi takarak seyahat edelim ve trafik kurallarına da uymak suretiyle sevdiklerimize güvenli şekilde ulaşalım.” diye konuştu.

Trafik güvenliğinde herkesin tedbirli olması gerektiğinin önemine dikkat çeken Vali Erin, trafik kurallarına uyum bilincinin yükselmesi için tüm toplumun bu tür kampanyaları sahiplenmesini istedi.

Elazığ'da 'Emniyet Kemeri Uygulaması' gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığı tarafından trafik güvenliğine dikkat çekmek amacıyla başlatılan "Bi Hareketine Bakar Hayat" kampanyası ile Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak yapılan 'Emniyet Kemeri Uygulaması' Palu'da da gerçekleştirildi.

Uygulamaya Palu İlçe Kaymakamı Tayfun Deli, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı ve trafik polis ve jandarma ekipleri katıldı.  Araçlar ilçe girişinde durdurularak denetlenirken, Palu Kaymakamı Tayfun Deli şoförleri emniyet kemerini takmanın önemine değinen konuşma yaptı ve broşür dağıttı.

Uygulama sonrası açıklamalarda bulunan Palu Kaymakamı Tayfun Deli:

“Emniyet kemeri trafik kazalarında ölüm riskini yüzde 45, yaralanma riskini ise yüzde 60 azaltmakta. Dolayısıyla bu farkındalığı toplumumuzda yaygınlaştırmak durumundayız. Gerekli olan hassasiyeti tüm şoförlerimizden bekliyoruz.” dedi.

Bingöl Valisi Ekinci " Bir Hareketine Bakar Hayat" sloganı kapsamında trafikte kontrol yaptı

İç işleri bakanlığının trafik güvenliğine dikkat çekmek amacıyla başlattığı, " Bir Hareketine Bakar Hayat" uygulaması ile ilgili olarak Bingöl Valisi Kadir Ekinci, trafikte yolculara kemerin önemi hakkında uyarılarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı tarafından trafik güvenliğine dikkat çekmek için başlatılan "Bir Hareketine Bakar Hayat" ana temalı emniyet kemeri kampanyası kapsamında, DSİ uygulama noktasında gerçekleştirilen emniyet kemeri denetlemesine katılan Vali Ekinci, trafikte emniyet kemeri takmanın yaralanmalı kazalarda riski yüzde 60 azalttığını belirterek sürücülere broşür dağıttı.

Uygulama sonrasında yaptığı açıklamada Vali ekinci şunlara değindi:

"İçişleri Bakanlığımızca trafik güvenliğine dikkat çekmek üzere 8 Kasım’da 'Bir Hareketine Bakar Hayat' sloganıyla başlatılan kampanyanın 2’nci faz uygulaması kapsamında bir aradayız. Tüm Türkiye’de eş zamanlı uygulanan kampanyanın ilimiz ve insanımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kampanya kapsamında amacımız ‘emniyet uygulamasına dikkat çekmek uygulamanın faydalarını geniş kesimler ile paylaşmak ve bu konuda toplumsal duyarlılığı yükseltmektir." dedi

Ekinci, "Bildiğiniz üzere trafikte emniyet kemeri kullanımı kaza sonrası ölüm riskini yüzde 45, ağır yaralanma riskini yüzde 60 oranında azaltmaktadır. Bizler de insanımıza olan sevgi saygı ve muhabbetimizden dolayı 'trafikte emniyet kemeri uygulamasının yaygınlaşmasını ve kalıcı bir davranışa dönüşmesini istiyoruz. Çocuklarımızın, yaşlılarımızın ve ailelerimizin huzuru ve mutlu yarınlar için her sürücümüzden ayrı ayrı rica ediyoruz 'Trafik dikkat ister, trafikte dikkat hayat kurtarır, lütfen emniyet kemerinizi takın, Çünkü 'bir harekete bakar hayat'" ifadelerini kullandı.

Silopi’de sürücüler emniyet kemeri konusunda uyarıldı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde "Bi Hareketine Bakar Hayat" sloganı kapsamında İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca öğrenciler ile beraber, sürücüleri emniyet kemeri konusunda uyardı.

İçişleri Bakanlığınca trafikte güvenliğin önemine dikkat çekmek amacıyla başlatılan "Bi Hareketine Bakar Hayat" kampanyası ülke genelinde olduğu gibi Silopi’de de gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca, beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen, İlçe Emniyet Müdürü İzzet Karaduman, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Vedat Kılıç ve ortaokul öğrencileri ile beraber Dörtyol’da sürücüleri emniyet kemeri konusunda uyardı.

Maskesiz sürücülere maske broşür dağıtan Kaymakam Kuruca, öğrencilere ile beraber, emniyet kemerinin önemine dikkat çekti.

Gazetecilere açıklamada bulunan Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca "Kampanyamızın amacı trafikte emniyet kemeri uygulamasına dikkat çekmek ve bu uygulamayı yaygınlaştırmaktır. Malumunuz olduğu üzere trafikte emniyet kemeri takmak ölümlü kaza oranlarında ölümü yüzde 45, ağır yaralanmaları yüzde 60 oranında engellemektedir. Dolayısıyla böylesine önemli bir istatistiği hakikaten unutmamız gerekiyor. İnşallah tüm Silopi kardeşlerim bugün gördüğümüz gibi hassasiyetlerini devam ettirir. Mutlu, huzurlu yarınlar için çocuklarımız, yaşlılarımız ve tüm ailelerimizin geleceği için emniyet kemeri hayatımızın bir parçası olur. Trafik dikkat ister, dikkat hayat kurtarır. Tüm sürücülerimizden özel ricamız emniyet kemerine lütfen dikkat etsinler. Çünkü hayat bi hareketlerine bakar" diye konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir