• DOLAR 32.56
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2442.252
  • ...
`Diyarbakır Peygamber sevdasını dünyaya gösterdi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - DESK (Demokratik Ofis-Sen) Bingöl İl Başkanı Zeki Bayındır, Peygamber Efendimizin (sav) kutlu doğumu nedeniyle bir mesaj yayınladı.
 
İslam dinine mensup olan Müslümanların kalbinde ve ruhunda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (sav ayrı ve farklı bir yerinin var olduğunu belirten Bayındır, "İnsanlar her zaman için sahabelerin dediği gibi "Anam babam sana feda olsun Ya Resulullah" demiş ve O`nu görmedikleri halde herkesten ve her şeyden daha çok sevmişlerdir" diye konuştu.
 
Bayındır açıklamasının devamında, "Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz`in (sav) insanlığı hidayete davet ettiği yıllardan şimdiye kadar, aradan asırlarca zaman geçti. Aradan geçen bunca yıla ve farklı mekâna rağmen, insanlar kalplerinde her zaman için O`na ayrı bir yer açtı. Her geçen gün büyüyen ve artan Peygamber sevgisi, gönüllerden taşarak, adeta bir okyanus meydana getirdi. Günümüzde insanlar her ne kadar Asrı Saadet`ten uzakta yaşasalar da, tıpkı Asrı Saadet dönemindeki bir sahabe gibi Resulullah`ı sevmekte ve O`na bağlılığını bildirmektedir" İfadelerini kullandı.
 
"Diyarbakır`da yüz binlerce insan, Peygamber sevdasını ve sevgisini bütün dünyaya göstermiştir"
Her Nisan ayının Peygamber sevgisinin en yoğun yaşandığı ve Peygamber efendimizin en çok gönüllerde yer aldığı ay olarak insanların zihinlerinde yer edindiğini ifade eden Bayırdır, "Her yıl nisan ayında düzenlenen Kutlu Doğum programları ve organizasyonları ile on binlerce, yüz binlerce insan bir araya geliyor. En son Diyarbakır`da bir araya gelen yüz binlerce insan, Peygamber sevdasını ve sevgisini bütün dünyaya göstermiş oldu.
 
Bu hafta pazar günü, Bingöl Şehir Stadyumu`nda yapılacak olan Kutlu Doğum programına bütün Bingöllüleri ve Peygamber sevdalılarını bekliyoruz. Bütün Bingöllülerin Peygamber Efendimiz`in (sav) anılacağı böylesi bir günde, salâvat getirmelerini ve bu coşkulu alana akın etmelerini temenni ediyoruz. Böylesi bir programda yer alacak olan bütün bireyleri ve kurumları da destekliyor ve Allah hepsinden razı olsun diyoruz. Şimdiden bütün Bingöllülerin Kutlu Doğum Haftası`nı kutluyor ve herkesin Peygamber sevgisini hayatının her anında ve her alanında yaşamasını temenni ediyoruz`` şeklinde konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir