• DOLAR 32.579
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2462.58
  • ...
Hakkâri`de Son 24 Saat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKÂRİ- Hakkâri ve İlçelerinde son 24 saat için ön plana çıkan en önemli gelişmeler askeri hareketlilik oldu. İşte Detaylar…

Çukurca`da Patlama 1 Uzman Çavuş Yaralandı: Askeri birliğin Haksel Dağı Bölgesi dağlık arazi kesiminde yaptığı arama tarama çalışmaları sırasında patlama meydana geldi. Mayın patlaması sonucu ağır yaralanan uzman çavuş Metin Koza helikopter ile Şırnak Asker Hastanesi`ne kaldırıldı.

Çukurca`da Operasyon: Haksel Dağı Bölgesi`nde uzman çavuş Metin Koza`nın ağır yaralanmasından sonra patlama bölgesinde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Kobra helikopterlerin belirlenen hedefleri bombalaması Çukurca İlçesi`nde duyulurken, yer yer asker ile PKK mensuplarının karşı karşıya geldiği bildirildi.

Yaralı Asker Yaşamını Yitirdi: Askeri birliğin Haksel Dağı Bölgesi dağlık arazi kesiminde yaptığı arama tarama çalışmaları sırasında mayın patlamış ve uzman çavuş Metin Koza ağır yaralanmıştı. Yaralı askeri helikopter ile kaldırıldığı Şırnak Asker Hastanesi`nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Elazığ nüfusuna kayıtlı ve aynı zamanda Elazığ`da ikamet eden uzman çavuş Metin Koza, yapılacak askeri cenaze töreninin ardından memleketi Elazığ`a gönderileceği açıklandı.

Çukurca`da Çatışma Sürüyor 1 Yaralı: Uzman çavuş Metin Koza`nın yaşamını yitirmesi sonrası Haskel Dağı Bölgesi`nde başlatılan geniş kapsamlı operasyon sonunda askeri birlikler ile PKK mensupları karşı karşıya geldi. Edinilen bilgilere göre; Çukurca İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta Haskel Dağı Bölgesi`nde başlayan operasyonun Irak sınırındaki 35 kilometre uzaklıktaki Kazan Vadisi`ne kadar genişletildiği ve Çukurca ilçe merkezinde bulunan 21`inci Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı ile Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı`ndan kalkan helikopterler, bölgeye özel eğitimli komandolar indirdiği belirtildi. PKK mensupları ile yaşanan sıcak temasta ilk belirlemelere göre; Çatışmada, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ethem Kara yaralandı. Helikopterle Hakkâri Asker Hastanesine kaldırılan Yüzbaşı Kara, tedavi altına alınırken, bölgede operasyonların devam ettiği bildirildi.

Hakkâri`de Ardı Ardına İki Patlama: Hakkâri il merkezi dün gün gece patlama sesleri ile yankılandı. Saat 22.30 sıralarında yaşanan patlamalarda can kaybı olmazken, patlamaların ardından emniyet yetkilileri alarma geçti. Edinilen bilgilere göre patlamanın yaşandığı ilk yer Kayacan Caddesi üzerinde bulunan FEM Dershane`sinin önü oldu. Birer dakika arayla infilak edilen patlayıcı sesi bu sefer Hakkâri Üniversitesi Rektörlük Binası yakınında geldi. Patlamaların yaşandığı yerler tam belirlenmezken; Hakkari Valiliği`nden yapılan açıklamada inceleme çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Yüksekova`da Patlama ve Silah Sesleri: Hareketliliğin bir diğer adresi de Yüksekova oldu. Saat 23.30 sonrası duyulan patlama sonrası ardı ardına silah sesleri duyuldu. Dakikalarca süren silah seslerinin tam noktası bilinmezken, patlamanın nedeni de öğrenilemedi.

Hakkâri ve İlçelerinde Hava Hareketliliği: Hakkâri il merkezi başta olmak üzere Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde fark edilir bir hava hareketliliği göze çarpıyor. Helikopterlerin aralıklarla havalanması ve sınır bölgelerine yönelmesi operasyonların devam ettiğine yorumlandı.
Saim Yüksek - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir