• DOLAR 32.513
  • EURO 34.603
  • ALTIN 2501.1
  • ...
Diyarbakır Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır`da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Özgür Haber: Yaz Kur`an kursları açıldı
Okulların tatile girmesiyle birlikte, ilçe Müftülüğü, ilçe merkezi ve köyleri kapsayan yaz Kur`an Kurslarını açtı. Açılan yaz Kur`an kurslarına her yıl büyük bir coşku ve ilgi gösterildiğini ifade eden İlçe Müftüsü Adem Bebek, kursların 24 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini söyledi.

Yaz Kur`an Kurslarıyla ilgili bilgi veren İlçe Müftüsü Adem Bebek, "Bu yıl 27 Haziran-24 Ağustos 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek yaz Kur`an kurslarında, yaklaşık 130 cami ve Kur`an Kursu, haftanın beş günü sabah 09.00-12.00 saatleri arasında hizmet vereceklerdir" dedi.

Ailelerin, çocuklarını bu kurslara göndermelerinin çok önemli olduğunu ifade eden Müftü Adem Bebek sözlerine şöyle devam etti: "Sağlıklı nesiller, çocuklarımızın hem ruhî, hem de bedenî gıda ve ihtiyaçlarının temin edilmesiyle yetiştirilebilir. Bu nedenle, çocuklarımızın inanç, İbadet ve ahlak esaslarıyla, bu prensiplerin uygulama şekillerini bu kurslarda öğrenmeleri, helal-haram ayırımını, büyüklere saygı, küçüklere şefkat gösterme vb. erdemleri buralarda kazanmaları nedeniyle ailelerin çocuklarımızı bu kurslardan mahrum bırakmamalarını temenni ediyoruz" dedi.


Bozyel; Türkiye federal sisteme geçmeli
Hak ve Özgürlükler Partisi-HAK-PAR Genel Başkanı Bayram Bozyel Türkiye`deki son siyasi süreç ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bozyel ayrıca, seçim öncesi Türkiye`deki Kürt partileri ile yapılan işbirliğinin devam edeceğini de dile getirdi.


Diyarbakır Söz: Nefes kestiler
9. Türkçe Olimpiyatları kapsamında Tanzanya`dan Singapur`a, Kuzey Irak`tan Kazakistan`a kadar dünyanın dört bir yanından Türkiye`ye gelen çocuklar, olimpiyatların son gününde Diyarbakırlılarla buluştu. Öğrenciler Kürtçe şarkı okudu.
M. Salih Keskin - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir