• DOLAR 32.446
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2440.848
  • ...
`Herkesi Peygamberimizin sancağı altında toplanmaya davet ediyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Türkiye genelinde Mart ayının son haftasından bu yana peygamber efendimizin (sav) mübarek doğumunu çeşitli etkinliklerle kutlayan Peygamber Sevdalıları Platformu, Batman`da çeşitli cadde, kavşak ve bulvarlara astığı brandalar ve afişlerle önümüzdeki Pazar günü düzenlenecek kutlu doğum etkinliğinin bayram havasında kutlanmasına zemin hazırlıyor.

 

Batman Peygamber Sevdalıları Platformu kentte bulunan değişik noktalara "Rehberê azadî u xelasîyê Hz.Muhammed", "Önderimiz, Rehberimiz Hz. Muhammed (sav)", "Batman`dan Sana Selam Ey Nebi", "Kutlu Doğum Ayı Mübarek Olsun", "Wiladeta Pexemberê Me Piroz Be", "Selatullah Selamullah Aleyke Ya Resulallah", "Selat U Selam Li Te Ey Qaside Xweda", "Rahmet Peygamberine Selat Ve Selam Olsun - Nur`ul Ayni, Zeyn`ül Kalbi Ya Muhammed", "Âlemlere rahmetsin! Ey Allah`ın Resulü", "Salat Ve Selam Sana Ya Resulallah" ve "Kalbimizin Gülü Ve Süsü Gönlümüzün Sultanı - Ya Muhammed Mustafa" afişleri astı.

 

"Amaç, mevlit etkinliği öncesinde Muhammedi bir havanın oluşması"

Önümüzdeki Pazar günü yapılacak Mevlit etkinliği öncesi yaptıkları hazırlıklar hakkında İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) açıklamada bulunan Batman Peygamber Sevdalıları Platformu sözcüsü Mehmet Ali Ortaç, "Batman`ın en işlek kavşaklarına Resulullah`ın (sav) kutlu doğumunu anmaya yönelik ve büyük mevlid etkinliği öncesinde manevi bir havanın oluşması düşüncesiyle bez brandalar ve afişler asılmıştır. Dijital dev ekranlardanda konuyla ilgili yayınlar yapılmaktadır. Daha öncede Batman esnafı büyük bir ilgiyle manevi havanın oluşmasına yönelik sayısını bilemediğimiz ve peygamber efendimizin (sav) gelişini kutlayan afişler astılar. Ayrıca şehrin dört bir yanına binlerce üye ve gönüllü kardeşimiz kutlu doğum anısına Özlem Ajans`ın katkılarıyla çok güzel bir şekilde hazırlanmış DVD`leri ev ev, kapı kapı dolaşıp tüm halkımıza hediye ederek, "Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed (sav)" etkinliğine davet etmektedirler" ifadelerini kullandı.

 

Alanda ortak değerlerimiz hâkim olacaktır

Ortaç, peygamber sevdalısı halkın bütün bu hayırlı çalışmaları büyük bir sevinç ve ilgi ile karşıladığına dikkat çeken Ortaç, "Aziz halkımızı `Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed (sav)` etkinliğine daha coşkulu bir şekilde bekliyoruz. Belki halkımızdan bazı kardeşlerimiz kendilerini herhangi bir tarikata, bir cemaate veyahut herhangi bir partiye üye olarak görebilirler. Onlar emin olsunlar oraya geldiklerinde kendi ortak değerimiz olan Kelime-i Tevhid ve İslam Peygamberi`nden başka, ayrıştırıcı herhangi bir şeyle karşılaşmayacaklardır. Herkesi Peygamberimizin sancağı altında toplanmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

 

Son olarak salâvat kampanyasına değinen Ortaç, Peygamber sevdalısı halkın okuduğu milyarlarca salâvat ve zikirlerin kutlu doğumda teslim edileceğini hatırlatan Ortaç, "Türkiye genelinde Mayıs ayı içerisinde düzenlenecek olan `Umre Ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı`na müracaat eden binlerce kardeşimiz coşkulu bir şekilde Resulullah`ın hayatını ve davasını en ince noktasına kadar öğrenme gayretindeler. Bu sınav Peygamberimizin hayatı ve mesajının anlaşılmasına önemli fayda sağlayacaktır" dedi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir