• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Gaziantep’e Yolculuk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan halk arasında “Antep” olarak da bilinen ülkenin sekizinci kalabalık şehri. Yapılan son araştırmalara göre Gaziantep’de iki milyonun üzerinde nüfus bulunuyor. Şehir, içerisinde bulunduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sanayi ve gelişmişlik düzeyi bakımından ilk sırada yer almaktadır.

Gaziantep, içerisinde çok sayıda tatlı su kaynağı bulunur olmasına karşın bu suların biriktiği bir göl bulunmayan bir şehirdir. Bu nedenle akarsuların önü kesilerek baraj yapımı ile yapay göller oluşturulmuştur. Özellikle Fırat Nehri’nin kolları üzerine kurulan barajlar sayesinde şehrin tatlı su ihtiyacı karşılanmaktadır. Güneydoğu Anadolu Bölgesi içerisinde, kurak Akdeniz iklimi özellikleri taşıyor olmasına karşın Gaziantep şehrinde çok sayıda orman -şehrin yaklaşık %14 kadarı- bulunur. Ormanlarının büyük bir kısmında bol miktarda meşe ve kızılçam türünde ağaçlar ile karşılaşabilirsiniz. Yaygın yetiştirilen tarım ürünleri arasında, “zeytin, antep fıstığı” gibi tarım ürünlerini görebilirsiniz. Bir seyahat gerçekleştirerek şehri ziyaret etmek istiyorsanız yılın hemen hemen her dönemi bunun için uygun olacaktır. Belirttiğimiz gibi Antep’te Akdeniz iklimi görülür; yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçer. Bu nedenle olumsuz hava koşullarına maruz kalmadan yılın her döneminde ziyarete açıktır.

Gaziantep’te Görülmeye Değer Yerler

Halk arasında “Antep” olarak bilinen şehir, Milli Mücadele döneminde göstermiş olduğu direniş örnekleri ve üstün başarılar nedeni ile “Gazi” unvanını almıştır. Bu açıdan bakıldığında yakın dönem siyasi tarihi açısından önem teşkil eden şehir aynı zamanda barındırdığı tarihi ve kültürel değerler ile tüm dünyada insanlık tarihi açısından da önemli bir nokta kabul edilir. Şehrin zengin tarihi geçmişi günümüzden yaklaşık onikibin yıl öncesine kadar uzanmaktadır. Eski Mezopotamya medeniyetlerinin kesişim noktasında yer alan bir konumda kurulan şehir bu medeniyetlere ev sahipliği yapmış olduğu için günümüze pek çok tarihi ve kültürel değeri taşımayı başarmıştır. Türkiye’nin herhangi bir ilçesinden gelerek Gaziantep’e giriş yaptığınızda mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında “Zeugma Mozaik Müzesi, Bakırcılar Çarşısı, Hızır Yaylası, Zeytinhan, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Tarihi Millet Hanı, Rumkale, Zincirli Bedesten,” gibi şehrin gözde yerleri geliyor.

Gaziantep’e Ulaşım

Gaziantep, liman kentlerine olan yakınlığı ve aynı zamanda karayolu üzerinden sağlanan ulaşım ağı için önemli merkezlerden biri olması nedeni ile Türkiye’nin ticareti için oldukça önemli bir şehirdir. Gaziantep’e havayolu, karayolu ve demiryolu ile ulaşım oldukça kolaydır. Ülkemizin pek çok kentinden Gaziantep otobüs bileti alarak yada özel aracınız ile karayolu üzerinden Antep’e kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Şehre yapacağınız yolculuğunuz otobüs ile olacaksa Gaziantep Otogarı üzerinde son bulacaktır. Sonrasında Antep otogarı çevresinden hareket eden şehir içi otobüs veya dolmuş gibi diğer toplu taşıma araçlarını kullanarak şehir merkezine ya da çevre ilçelerine ulaşım sağlayabilirsiniz.

Türkiye’nin neresinde olursanız olun Gaziantep’e un uygun fiyatlı otobüs biletini NeredenNereye.com üzerinden online satın alabilirsiniz.

https://www.neredennereye.com/otobus-bileti/

Bu haberler de ilginizi çekebilir