• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İnzar Dergisi Kasım 2021 Sayısı ile sahabelerin hayatlarını ele aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları, 'Peygamberi anlamak O'nun eseri olan ashabını anlamaktan geçer' şiarıyla kasım ayını sahabe ayı olarak ilan etmesi ve bu çerçevede çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Peygamber Sevdalılarının anlamlı çalışmasına destek sunmak amacıyla kasım sayısında sahabelerin hayatını konu alan İnzar Dergisi, yazarlarından Dr. Abdulkadir Turan, Mehmet Şenlik, Mehmet Zeki Ergin ve Dr. Fatih Zengin sahabelerin hayatlarını farklı açılardan ele alarak okuyucularının beğenisine sundu.

Bu bağlamda; Dr. Abdulkadir Turan bu neslin en iyi rehber olduklarını ve İslam’ın ruhunu anlamadaki misyonunu, Mehmet Şenlik ise 'müçtehit imamların sahabeye bakışı' başlığıyla İslam hukuk disiplinini oluşturan sahabeye ne derece değer verildiğini, Mehmet Zeki Ergin de 'Hidayet; Kur’an ve Sünnet Toplumunu Oluşturan Ashabın İzinden Gitmededir' başlığıyla takip edilmesi gereken yolu anlatıyor. Dr. Fatih Zengin ise 'Ensar'ın Fazileti' başlıklı yazısında sahabeyi ele alırken tefsir köşesinde Haşr Suresi'nin 8-10'uncu ayetler ışığında sahabenin ulaşılamaz erdemleri ile sahabenin ardından gelen nesillerin durumu, örnek neslin yolundan gitmek için dikkat edilmesi gerekenler ele alındı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir