• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
KKTC Cumhurbaşkanı Adıyaman`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman`ı ziyaret eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu`nun onuruna TPAO Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde bir akşam yemeği verdi.
 
Yemekte bir konuşma yapan Vali Mahmut Demirtaş, KKTC`nin yaşadığı acıları daima paylaştıklarını ifade ederek, bir daha bu acıların yaşanmaması için ülke olarak ellerinden gelen her türlü imkanı seferber ettiklerini söyledi.
 
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu`nun Türkiye`de Güneydoğu Anadolu Bölgesine yaptığı ilk gezinin Adıyaman olmasının da kendileri için bir gurur olduğunu kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ülke olarak derin bir tarihi bağımız vardır. Yavru vatanımızda bu gün binlerce vatandaşımız yaşamakta, bu vatandaşlarımız oralarda çağın gereklerine uygun modern ortamlarda, güven ve huzur ortamı içerisinde güzel üniversitelerde okumakta, inşaat ve turizm gibi önemli sektörlerde çalışmakta ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine her alanda katkıda bulunmaktadırlar. Adıyaman Üniversitesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı arasında ilimizde yetiştirilen organik bağcılık ve bodur meyvecilik alanında 2011 yılında bazı çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmaların karşılıklı bir şekilde artırılmasını temenni ediyoruz. İlimize gerçekleştirdiğiniz bu ziyaret, köklü tarihi, sosyal ve kültürel bağlarla birbirine bağlı olan ülkelerimiz arasındaki ilişkilere daha da ivme kazandıracaktır" dedi.
 
GAP Gazeteciler Birliği tarafından yapılacak olan ödül törenine katılmak üzere Adıyaman`a geldiğini belirten KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Bu vesile ile yıllarca gelmek istediğim Adıyaman`a gelmiş oldum. Adıyaman`a gelmekten ve sizlerle biraya gelmekten mutluluk duyuyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde birçok Adıyamanlı kardeşimiz bulunmaktadır. Adıyaman gerçekten güneşin en güzel doğduğu yerdir. Adıyaman`ı bu kadar güzellikler içerisinde bulacağımı tahmin etmiyordum. 1969 ve 1970`li yıllarda Adıyamanlı arkadaşlarımın anlattığı kadar biliyordum. Türkiye büyük hamlelerle gelişmesini hızla devam etmektedir. Adıyaman`ı da bu gelişmelere bağlı olarak büyüyen bir kent olarak gördüm. Bu gelişmelerin yanında birlik ve beraberliğin sağlandığı huzurlu bir il olması da beni memnun etmiştir" dedi. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir