• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
ABD`nin Yeni Savaş Sahası:Yemen, Somali..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`nin yeni terörle mücadele stratejisini açıklayan Amerikan yönetimi, bundan sonraki hedeflerinin Yemen, Pakistan, Somali ve diğer bölge ülkeleri olacağını bildirdi.

ABD`nin Yemen, Somali ve Pakistan gibi ülkelerdeki El Kaide`yi hedef alacağını iddia eden Obama’nın terörle mücadele danışmanı John Brennan, ABD’nin ortakları Pakistan ve Yemen’le birlikte El Kaide’nin mali kaynaklarını kuruttuğunu ve liderlerini devre dışı bıraktığını ifade etti.

El Kaide tehdidinin hala devam ettiğini savunan Brennan, örgütün, geçtiğimiz ay Amerikan komandoları tarafından öldürülen Usame bin Ladin’in intikamını almak amacıyla saldırılar düzenleyebileceğini söyledi.

Yeni terörle mücadele stratejisinin bundan böyle Amerika topraklarındaki güvenliğe kilit önem vereceğini açıklayan eski CIA ajanı Brennan, El Kaide`nin hala destekçilerini ABD’de eylem yapmaları için kışkırttığını savundu.

ÖZEL OPERASYONLARA AĞIRLIK VERECEK

ABD, yeni terörle mücadele stratejisi çerçevesinde Irak ve Afganistan`daki gibi maliyeti yüksek kara savaşları yerine, insansız uçaklarla hedefi belli saldırılara ve özel operasyonlara ağırlık verecek.

Öte yandan ABD`nin insansız uçakları, Afrika`nın güneyindeki ülke Somali`de saldırı gerçekleştirdi. ABD`nin The Washington Post gazetesinin haberine göre, ABD`li üst düzey bir yetkili uzaktan kumandalı uçaklarla Somali`nin hedef alındığını bildirdi.

ABD`nin son saldırısıyla Somali, insansız uçakların ölümcül olarak kullanıldığı 6 ülke oldu. ABD daha önce insansız saldırı uçaklarını Afganistan, Irak, Yemen, Libya ve Pakistan`da kullanmıştı.

etha


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir