• DOLAR 32.576
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2459.945
  • ...
Hiç Kimse O`nun Kadar Özlenmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bismil`de Şair Cahit Sıtkı Tarancı Lisesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.Din Kültürü Öğretmeni Yılmaz Cankaloğlu`nun Kur`an Tilaveti ile başlayan programda şiirler okundu, sinevizyon gösterimi yapıldı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kemal Yılmaz Bismil, Milli Eğitim şube müdürleri Mahsum Balbay , Osman Sülun`ün de katıldığı programda sahne alan öğrenciler bir birinden güzel şiirler okudu.

 

Programda bir konuşma yapan Yılmaz Cankaloğlu, yeryüzünde hiçbir insanın onun kadar sevilmediğini söyledi. "Yeryüzünde hiçbir insan onun kadar anılmadı." Diyen Cankaloğlu, "Dünyada hiçbir insanın vefatının ardından ona duyulduğu kadar üzüntü duyulmadı, gözyaşı dökülmedi. Ve yine hiçbir insan onun kadar özlenmedi." İfadelerini kullandı.

 

Cankaloğlu şöyle konuştu: "Peygamberlerin son incisi Nebi doğumuyla birlikte harikulade olaylar meydana gelmiştir.Onun doğumuyla Allah yeryüzünü adeta titremiş ve tüm insanlığa onun doğuşunu haber vermiştir.Kabe içinde bulunan putlar yüz üst düşüp kırılmış,Kisra (iran hükümdarı)`ının sarayı sarsılmış ve 14 sütun yıkılmış ateşe tapanların bin yılık yanan ateşleri sönmüş ve Save Gölü kurumuştur.Tüm bu olağanüstü şeyleri zamanın kralları yorumlatmış ve o gün İncil ve Tevrat `ta bahsedilen son peygamberi bekleyenler onun yeryüzünü şereflendirdiklerine şahitlik etmişlerdir.Onun doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet,zulüm ve ahlaksızlık hakimdi. O`nun öğretileriyle tüm cahiliye terkedilmiş çok kısa bir zamanda insanlığın iftihar tablosu diye adlandırıldığımız Asr-I Saadet aynı insanlar tarafından yaşanmıştır.Yirmi üç yıl gibi kısa bir zaman sürecinde bütün dünyaya model olma özeliğine sahip bir iman ve ahlak toplumu oluşturması ,bu başarının en bariz göstergesidir."

 

Cankaloğlu konuşmasının devamında "Günümüz Müslümanlarına düşen sorumluluk da ,bu ışıklar saçan kandili,hem içimize de hem de çevremizde yeniden keşfetmek ve onun telkin ettiği değerleri hayatın içine taşımak olmalıdır. 40 ayet hadisini ezberleyen öğrencilere hediye verildi .Yılmaz Cankaloğlu hazırlanan programda emeği geçen öğrenci ve öğretmenleri kutladı. Etkinlik sinevizyon gösterimi veda hütbesi ile örenci`lerin programı sona erdi.. Okul müdürü Engin Gümüş kutlu doğum haftası proğramı ilk defa düzenledik ve inşallah önümüzdeki senelerde de devam edecektir." dedi.

Programa katılan davetlilere öğrenciler tarafında evde hazırlanan ve okula getirilen tatlılar ikram edildi.
(Hasan Gündüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir