• DOLAR 32.489
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2441.591
  • ...
Gözlük takayım derken gözlerinizden olmayın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Sivas Gözlükçüler ve Optisyenler Derneği Başkanı Gökhan Gökner, vatandaşların güneş gözlüğü alırken dikkat etmeleri gereken hususlara dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

 

Vatandaşların güneş gözlüğü ve numaralı gözlükleri gözlükçüden alması gerektiğini belirten Gökner, "Cami önlerinde ve işporta pazarlarında satılan gözlükler, özellikle de güneş gözlükleri, camlarında `Ultraviyole Işınları`nı kırıcı filtre olmadığı için `Katarakt` hastalığına neden oluyor. Camları hurda, plastik malzemeden üretilen ve metalden üretilen çerçeveleri hurda sahte numaralı gözlükler, göz ve görme sağlığını tehdit ediyor. Ama bu konuda vatandaşlarımız ne yazık ki çok duyarsız" dedi.

 

Yasa gereği her türlü numaralı ve numarasız kontakt ve gözlük camlarının reçete karşılığında satıldığını kaydeden Gökner, "Ama maalesef bazı vatandaşlarımız kaçak yollarla piyasaya sokulan sahte taklit ürünleri ucuz olması hasebiyle tercih etmektedir. Bu gözlüklerin cam ve çerçevesinde kullanılan malzemenin kalitesi de ucuzluğundan dolayı çok düşüktür. Bu konuda gerekli tedbirler de alınmıyor" şeklinde konuştu.

 

"Biz güneş gözlüğünün koruyucu değil, kırıcı bir gözlük olduğunu savunuyoruz ve tamamen Sağlık Bakanlığı`na geçmesi gerektiğine inanıyoruz."diyen Gökner, endişelerinin ticari değil mesleki bir endişe olduğunu vurgulayarak, "Normalde Sağlık Bakanlığı`na bağlı olması gerekirken, İngilizceden çevirisi yapılırken kırıcı gözlük yerine koruyucu gözlük olarak çevrilmiştir. Koruyucu gözlük de iş güvenliğini alakadar ettiği için Çalışma Bakanlığı`na bağlanmıştır. Şu an güneş gözlüğü tamamen bir ticari emtia halini almış ve bu konuda güneş gözlüklerini denetleyen hiçbir kurum yok" ifadelerini kullandı.

 

Gökner, güneş gözlüklerinin tamamen Sağlık Bakanlığı`nın üretiminde ve kontrolünde olması gerektiğini sözlerine ekledi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir