• DOLAR 32.568
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2445.144
  • ...
 Hayat Tecrübesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hayat tecrübeyle sabittir denilir hakikaten öyledir. Hayat yaşanmışlıkların sonraki nesillere anlatıldığı bir bayrak yarışı bir yardımlaşmadır. Batı dünyasının insan insanın kurdudur sözüne inat İslam dünyası insan insanın yarıdır, yardımdaşıdır der.

Tecrübenin yaşla ilgili olduğunu söyleyenlerde var. Yaşanmışlık, yoğunluk ile ilgili olduğunu söyleyenlerde var. İnsan hayattan yaş ilerledikçe tecrübeler alır dersler çıkarır. Hayatı okumayı bilen kişi hikmet sahibi hayat tecrübesine sahip kişilerden ders alır, onların sohbetinde bulunmaya çalışır. Yasin amca ilerlemiş yaşına rağmen dirayetli ve dik duruşuyla bunlardan biridir. Zaman zaman fırsat buldukça kâh, kâh namaz sonrası, işyerinde, ev ziyaretinde bazen ayak üstü karşılaşmalarında istifade etmek için can atığım bir kişi. Evinde ziyaret ettiğimde bir ara kendisine parti ile İslam hizmeti nasıl olur? Nasıl olmalıdır dedim. Yolları yöntemleri nasıl olmalı bir ihtimal var mıdır seçimi kazanmanın diye sordum, gülümsedi.

Niyet halis, çalışma sırf Allah için olmalı. Hayat değişiyor, toplumun algısı değişiyor, yöntem de değişebilmeli. İbadetler ihmal edilmeden dua ile kuşanıp yol almak mümkün. İyi hazırlanmak seçime nüfus edecek noktaları belirleyip onları dikkate alarak çalışmak lazımdır. İlk seçime katılım güven açısından önemlidir, toplumun umut ve beklentileri boşa çıkarılmamalıdır. Ev yıkılırsa imar edilir ama umut yıkılırsa onarılması zaman alır. Tek tek, fert fert gezilerek hal hatır sorularak çalışılırsa kazanılır. Kazanılamazsa sonrası için güven oluşumu sağlanır. Siz başaran kadar emek harcarsanız sizde kazanırsınız. Seçim yaklaştığında kapım çalınıyor bir kadın bir erkek kürt milletinin birliği için ezilmişler için oy talep ediyorlar, bakın batıl bir dava ama halis bir niyetle çalışıyorlar ve kazanıyorlar çalış ve kazan. Seçim öncesi kırgınlıklar bertaraf edilip birlik olunduktan sonra yola çıkılmalı. Ufak tefek kusurlar affedilmeli, vakit birlik olup tek yürek ile seçime gitmek. İbadet ve dua ihmal edilmeden niyet unutulmadan tarafgirlik hissi ağır basmadan orta yol izlenerek hareket edilmeli. Heyecan, güç, enerji ve emek bir bütün dahilinde yek vücut olmalı. Yasin amcadan aldığım hayat tecrübesine ilişkin birkaç noktayı kaleme almak istedim.

Zeki Alaca / Diyarbakır / Yaş:21

Bu haberler de ilginizi çekebilir