• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Bu köyde Kur`an Kursları 4 Mevsim Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) bilgi veren Güzelsu Merkez Camii İmam Hatibi Dalyan Erdoğan, İslam dininin okumaya çok önem verdiğini belirterek, Bunu yaz Kur`an kurslarıyla sınırlı bırakmadıklarını ve 4 mevsim Kur`an kurslarını devam ettirdiklerini belirtti.
 
"Buranın halkı gerçek anlamda dindar bir nesil istiyor"
Köy halkından yoğun bir talep olduğunu hatırlatan İmam Erdoğan, "Halkın talebi üzerine bu hizmetimizi devam ettiriyoruz. Buranın halkı gerçek anlamda dindar bir nesil istiyor. Bugün gerçek anlamda İslam öğretilmiş ve Kur`an okutulmuş olsaydı, nesiller Kur`an`ın feyzi ile hayatına bir çeki düzen vermiş olsaydı, dünya bu gün imansızlık çukuruna düşmezdi. Bu sıkıntıları çekmezdi" dedi.
 
"Kur`an derslerinin yanında Siyer ve Fıkıh dersleri de veriliyor"
Kur`an kursuna gelen öğrencilerin çoğunun okullarına da devam ettiğine değinen Erdoğan, "Burada sadece Kur`an dersleri vermiyoruz. Bunun yanında siyer, fıkıh, hadis, derslerini veriyoruz, aynı zamanda öğrencilerimize hadis ezberi yaptırıyoruz. İnşallah bu güzel hizmetimizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
 
"İmamların görevi Resululah`ın İslam`ı tebliğ ettiği gibi İslami tebliğ etmektir"
Yaklaşık olarak 65 öğrencilerinin bulunduğunu ve bu öğrencilerin sürekli devam ettiğini ifade edip meslektaşlarına da seslenen Erdoğan, imamlığın sadece 5 vakit namaz kıldırmaktan ibaret olmadığını belirterek, "İmamlık minbere çıkmak ya da ezan okumaktan da ibaret değildir. Hz Peygamber`in (sav) İslam`ı tebliğ ettiği gibi İslam`ı tebliğ etmek ve insanlara ulaştırmaktır. Bizlere bırakılan bu mirasa sahip çıkmış olalım. Çünkü gençler Hz. Peygamberin mektebine hasrettir. Bu gençlerin Ashabı Suffa mektebinde yetişmeleri gerekiyor ki geleceğe ait güzel zemin hazırlansın. Eğer bizler bu gençlerimize İslam`ı, Kur`an`ı ve Hz. Peygamber`i (sav) anlatmazsak, bu sefer insanlığımız perişan olur. Onun için hocalarımızdan tek ricamız bu öğrencilerimize sahip çıksınlar, çünkü her yerde bu tür gençlerimiz var ve bunların elinden tutmamız gerekir. Gençlerimiz internetlere gitmesinler, internete gideceklerine gelip burada Kur`an dersi ile Hz. peygamberin hadislerini ve hayatını anlasınlar" diye konuştu.
 
"Hem okula hem de Kur`an kursuna gidiyorlar"
Kur`an kursu talebeleri ise hem okullarına gittiklerini hem de burada Kur`an-ı Kerim başta olmak üzere hadis, siyer ve fıkıh dersleri aldıklarını belirterek, bundan çok mutlu olduklarını ve tüm öğrencilere Kur`an kurslarına gelmeleri tavsiyesinde bulundu.
 
"Yeğenim buraya geldiğinden beri okul derslerindeki başarısı ve azmi de arttı"
Öte yandan öğrencilerin durumundan memnun olduklarını belirten öğrenci velilerinden Rahmi Navalak, burada bir yeğeninin olduğunu hatırlatarak, "Yeğenim Elifba`yı bitirdi, Kur`an`a geçti. Burada çok güzel bir ortam var. Hocalarımız gençlerle çok iyi ilgileniyor. Yeğenim de bu anlamda çok başarılıdır. Gerek Kur`an da gerekse okul derslerinde oldukça başarılıdır. Ve buraya geldiğinden beri okul derslerindeki başarısı ve azmi de arttı" dedi.
 
"Cehaletin ve bütün çirkefliklerin bittiği tek yer camilerdir"
Şükrullah Kasap da kendilerinin köyde olması hasebiyle ailelerden terbiye almış olduğunu hatırlatarak, "Ancak çocuklarımızın bilinçli olarak yetişmesi adına yapılan bu hizmetleri memnuniyetle karşılıyoruz. Çocukluktan gençliğe geçişte oldukları bir dönemde bu kurslarda eğitilmeleri ve çocuklarımızın bilinçlenmesine sebebiyet veren tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Camiler cehaletin ve bütün çirkefliklerin bittiği tek yerdir. Irkçılık hastalığından tutun diğer bütün kötü hasletlerin bittiği tek yer, ifade ettiğimiz gibi camilerimizdir, cemaatlerdir, bu ve benzeri kurslardır" diye konuştu.
 
"Kur`an`dan feyizlenen insanların ahlakları da Allah Resulü`nün ahlakındandır"
Son olarak Kürtçe konuşan Ferdi Gezgin ise, çocuk ve gençlerimiz Kur`an ve Allah Resulü`nün hayatını öğrenmekten son derece memnun. Hayatlarını buna göre düzenlemeleri takdire şayandır. Bu çalışma oldukça güzeldir. Ki Allah Resulü ve Kur`an`dan feyizlenen insanların ahlakları da Allah resulü`nün ahlakındandır. Bizler köydeki herkes çocuklarını bu kurslara göndermesini istiyoruz" şeklinde konuştu.
(Murat Dalgın / Rıdvan Kasap - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir