• DOLAR 32.447
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2443.317
  • ...
Tarihte Bugün: 11 Ekim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

11 Ekim’de dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım; 

1689: Deli Petro Rus Çarı oldu. Deli Petro, Rusya’yı Avrupa’da ve dünyada söz sahibi devletlerarasına sokmayı başarması nedeniyle tarihte ‘büyük’ sıfatıyla anılan ender hükümdarlardan biridir.  (Deli Petro Rus Çarı oldu)

1918: Çekoslovakya bağımsızlığını ilan etti. Slovakya ve Çek Cumhuriyeti’nin ayrılmadan önceki ismi olan bu ülke, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun Birinci Dünya Savaşı’nda yenilmesinden sonra, bugünkü Çek ve Slovakya topraklarında kurulmuştur. (Çekoslovakya bağımsızlığını ilan etti)

1972: Kapatılan Milli Nizam Partisi’nin yerini alacak olan Milli Selamet Partisi kuruldu. MSP’nin kuruluş çalışmaları içinde yer alan Necmettin Erbakan, bu partiye resmen 1973’ün Mayıs ayında katıldı, 20 Ekim 1973’te de partinin genel başkanı oldu. (Milli Selamet Partisi kuruldu)

1995: Bosna-Hersek’te ateşkes ilan edildi. Ateşkes ilan edilene kadar Sırp vahşeti yaptığını yapmış ve tarihe Bosna Soykırımı adı altında karanlık bir sayfa düşürmüştü. Batı dünyası ve ABD ise savaş ve soykırım yılları boyunca hiçbir müdahalede bulunmayıp, Sırpların bu soykırımı gerçekleştirmesi için adeta fırsat vermişlerdi. (Bosna-Hersek’te ateşkes ilan edildi)

1998: Kongo’da ulusal havayollarına ait bir Boeing 727 isyancılar tarafından düşürüldü; 40 kişi öldü. Afrika’nın istikrarsız ülkesi Kongo’da iç karışıklıklar ve çatışmalar devam ediyor… (Kongo’da uçak düşürüldü)

Bu haberler de ilginizi çekebilir