• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Muş`ta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Bir takım gezi, temas ve incelemelerde bulunmak için Muşa gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Valiliğin ardından Muş Belediyesi`ne yaptığı ziyaret sonrası vatandaşlara seslenerek, kardeşlik ve barışın hem insanın fıtratında bulunduğunu, hem de herkesin önemli vasıflarından birisi olduğunu belirtti.
 
Cumhurbaşkanı Gül konuşmasının devamında, "Hepimiz kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmek için; fert olarak da, siyasetçi olarak da, devlet kurumları olarak da olağanüstü çaba göstermeliyiz. Bu konuda atılan cesur adımları, yapılan cesur çalışmaları, bunların hepsini takdirle izliyorum" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Gül, Muş`ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisine gösterilen sevgi ve muhabbetin kendi şahsında ülkeye, devlete, millete, bütün Türkiye`ye gösterildiğini, bundan dolayı da teşekkür ettiğini ifade etti. Daha önce çeşitli vesilelerle Muş`a geldiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, ilk defa Cumhurbaşkanı olarak geldiğini kaydederek, "Sizin aranızda olmaktan, bu ili ziyaret etmekten büyük bir gurur duyuyorum" diye konuştu.
 
"Laleler şehri Muş`ta vatandaşlarımla kucaklaşmak benim için büyük bir mutluluk"
Muş`un Sultan Alparslan`ın Anadolu`nun kapılarını açıp bu toprakları yurt Cumhurbaşkanı Gül, "Laleler şehri, bu güzel şehirde, siz değerli vatandaşlarımla kucaklaşmak benim için gerçekten büyük bir mutluluk oluyor. Hele hele uzun yıllardan sonra bu İl`e bir Cumhurbaşkanı olarak gelmem ve aranızda olmam ayrıca daha da anlamlı. Daima Türkiye`de iyi şeylerin olacağını söyleyen, en zor durumlarda bile ısrarlı bir şekilde iyi şeylerin olması gerektiğine inanan ve bunu destekleyen birisi olarak, bugün memleketimizde güzel şeylerin olduğunu görmekten de ayrıca çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Ve böyle bir iklimde ilinizi ziyaret etmek nasip olduğu için ayrıca seviniyorum. Bütün temsilcileriniz, değerli milletvekilleriniz, TBMM`de hep beraber bu fotoğrafları görmeyi sizler de çok arzu ediyorsunuz tabii ki" diye konuştu.
 
"Kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirmek için olağanüstü çaba göstermeliyiz"
Türkiye`nin büyük bir devlet, Türkiye halkının da de büyük bir millet olduğunu, büyük milletlerin farklılıklarının olmasının doğal olduğunu, ancak farklılıkların tehdit olarak görülmesinin sıkıntı oluşturacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, farklıkların zenginlik olarak görülmesi halinde herkesin kucaklaşacağını ve kardeş olarak çok daha güçlü olunacağını her zaman söylediğini bildirdi.
 
Bu kardeşlik rüzgârının bugün çok daha güçlü estiğine de işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, kardeşlik ve barışın hem insanın fıtratında bulunduğunu, hem de herkesin önemli vasıflarından birisi olduğunu kaydederek, "Bizler hepimiz birbirimizin kardeşiyiz. Bu topraklar, bu ülke hepimizin. Hepimiz isteğimiz yerde yaşayabiliriz. İstersek İstanbul`da, istersek Diyarbakır`da, istersek Kayseri`de. Bütün bu vatan toprakları hepimizin. Ve hepimiz tabii ki birbirimize eşitiz. Her ülkede olduğu gibi bizim de tabii ki sıkıntılarımız, problemlerimiz, noksanlarımız vardır. Bunları çözmek hepimizin görevidir. Bu konuda atılan cesur adımları, yapılan cesur çalışmaları, bunların hepsini takdirle izliyorum. Hepimiz kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmek için, fert olarak da, siyaset olarak da, devlet kurumları olarak da kardeşlik için olağanüstü çaba göstermemiz gerekmektedir. Bunun bu günlerde yapılıyor olmasını büyük bir mutlulukla karşılıyorum" dedi.
 
Bölgedeki gelişme ve kalkınma
Bir yerde, huzur, kardeşlik, barış olmazsa gelişme ve kalkınmanın da olamayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, valilikte aldığı bilgilerden ilde güzel şeyler yapıldığını gördüğünü, hastanelerin yenilendiğini, ovaların çok daha verimli hale geleceğini, barajların yapıldığını söyledi. Bütün bunların yeterli olmadığını ve daha çok şeylerin yapılması gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, beraberindeki bakanlara, ilin yöneticilerine, "Memleketimizin bu bölgesi, en çok himayeye, en çok desteklenmeye, en çok teşvike mazhar bölgedir. Dolayısıyla ekonomik olarak da çok destekleyeceğiz" dediğini aktardı.
 
"Geçmişi unutup, geleceğe bakmalıyız"
Türkiye`de çok büyük yatırımların yapıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, bütün bunların huzurun, kardeşliğin pekiştiği, herkesin birbirinin kıymetini daha çok bildiği, herkesin birbirini daha çok sahiplendiği bir dönemde çok daha anlamlı olacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, bu açıdan geçmişi unutup, geleceğe bakmak gerektiğini, sıkıntılardan kurtulma azminin herkeste bulunduğunu ifade etti.
 
Cumhurbaşkanı Gül, "İnanıyorum ki güzel günler, çok daha aydınlık günler bizleri bekliyor. Çok daha fazla çalışmamız gerekir. Çünkü ülkemizin bu yörelerinin başka şehirlerimize göre daha çok çalışmaya, daha çok yatırıma, daha çok altyapıya ihtiyacı var. Okullarımızın sayısının artması gerekir. Bütün bunlar huzur ortamı içerisinde çok daha kolay olacaktır. Özel sektör de gelecektir, onlar da yatırımlarını yapacaklardır. İnşallah böyle bir dönemin başladığını görüyorum" ifadelerini kullandı.
 
Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından belediyeyi ziyaret ederek, çalışmaları hakkında Belediye Başkanı Necmettin Dede`den bilgi aldı.
Belediye Başkanlığını ziyaretinin ardından yürüyerek kent merkezine giden Cumhurbaşkanı Gül, bir çay ocağında Muşlularla bir süre sohbet etti.
 
Tarihî Murat Köprüsü`nde inceleme
Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra 13. yüzyılda Anadolu Selçuklu Devleti döneminde yaptırılan ve Murat Çayı üzerinde bulunan tarihî Murat Köprüsü`nde incelemelerde bulundu.
 
Daha sonra Alparslan Üniversitesi yerleşkesine geçen Gül, Üniversite Dini Kültür Merkezi`nin temel atma törenine katıldı . Kendisi için dikilen hatıra ormanına fidan dikti. (İnan Sur- M. Şirin Çağlayan- İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir