• DOLAR 32.519
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2425.856
  • ...
`Tüm öğrenci ve veliler Kutlu Doğuma davetlidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl Diyarbakır Newroz alanında Pazar günü yapılacak olan "Özgürlük ve Kurtuluş Rehberi Hz. Muhammed (s.a.v)" adlı kutlu doğum etkinliğine STK`ların davet ve destek çağrıları kesintisiz bir şekilde artarak devam ediyor. İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına bir yazılı bir basın açıklaması yapan İbrahim Gökdemir, Peygamberimiz Hz Muhammed`in (S.A.V) yüklendiği evrensel mesaj ile bulunduğu çağı ışık ve nur ile donattığını belirtti. Gökdemir 21 Nisan Pazar günü Newroz Alanı`nda yapılacak olan Özgürlük ve Kurtuluş Rehberi Hz. Muhammed (s.a.v)" Kutlu Doğum etkinliğine tüm öğrenci, öğretmen ve velileri davet etti.

 

Gökdemir açıklamasında, karanlıklar içerisinde bocalayan Mekke müşrik toplumunun 23 yıl gibi kısa bir sürede Yüce Allah`ın vahyinin gereği olarak tüm insanlık âlemine saadet devri olarak örnek bir nesil oluşturduğunu söyledi.

 

Peygamberimiz Hz Muhammed`in (S.A.V) veladeti ile başlayan ilahi mesajın hiçbir zaman ve mekan ile sınırlı olmaksızın tüm çağlar için rahmet ve bereket kaynağı olduğuna dikkat çeken Gökdemir daha sonra, "Miladi olarak Nisan ayına tekabül eden bu Kutlu Doğum yeryüzündeki tüm insanlık ve İslam alemi için onur ve iftihar kaynağıdır. İnsanlık geçen zaman süreci içerisinde İlahi misyona aykırı olarak yitirdiği Yüce değerleri, ancak Hz. Muhammed (S.A.V)`ın gösterdiği ikamete yöneldiği zaman tekrar kazanacaktır" ifadelerine yer verdi.

 

Türkiye`de tertiplenen Kutlu Doğum programlarının Peygamberimiz Hz Muhammed`in( S.A.V) getirmiş olduğu evrensel mesajı anma ve anlama yönünde halkımıza tanıttığı için çok önemli bulduğunu dile getiren Gökdemir, "Tüm ülkemizde ve özelikle Diyarbakır`da yüce Peygamberimizin veladetine gösterilen yoğun ilgi ve alaka halkımızın gönlünde Peygamber sevgisi ve bağlılığın ne derece yer ettiğinin göstergesidir. Bu sevgi ve bağlılık teveccühü gün geçtikçe artmaktadır. Peygamberimizin getirdiği ilahi mesaja karşı Mekke müşriklerinin gösterdiği hezeyanlar, direnç ve tepkinin benzerini, Peygamberimizin mesajının toplumun tüm kesimlerine ulaşmaması için, bu gün de iç ve dış mihraklarca aynı yöntemle engellenmek istenmektedir. Mekke müşrik toplumu ile günümüzdeki takipçilerinin her türlü entrika, menfi propaganda ve yalanmalarına rağmen, ilahi buyruğun tecellisi olarak Yüce Allah`ın Kur`an-Kerim`de ferman buyurduğu gibi; `Kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır" şeklinde açıklamada bulundu. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir