• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Esed`den Erdoğan`a Sert Sözler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de, 1946`da Fransa`dan bağımsızlığın ilan edilmesinin yıl dönümünde kutlanan Cela (Bağımsızlık) Bayramı dolayısıyla hükümete ait El-İhbariyye televizyonuna özel demeç veren Esad, ülkede yaşanan son durumu değerlendirdi.

ERDOĞAN`A ÇOK SERT SÖZLER!

Suriye resmi haber ajansının aktardığına göre, Başbakan Erdoğan hakkında da çok sert sözler sarf eden Esad, Erdoğan’ın şahsi çıkarları için ülkesinin tümünü feda etmeye hazır olduğunu belirterek sıfır politika, sıfır komşu ve sıfır ahlaka dönüşen komşularla sıfır sorun politikası sonucu iç politikada başarısız olduğunu söyledi.

Devlet Başkanı Esad, Bağımsızlık Bayramı`nda halka seslenerek, "Sömürgeci, ordularını alıp çıkmış ama egemenlik ve karar hakkını da beraberinde götürmüşse bağımsızlığın bir kıymeti kalmaz. Gerçek bağımsızlık, sömürgeciler tam olarak gittiklerinde ve egemenliği kelimenin tüm anlamlarıyla geri aldığımızda yaşayacağımız bağımsızlıktır. Eğer orada işgal altındaki bir ülkede özgür bir halk varsa, onların durumu, egemenliğini kaybetmiş bir halktan ve kararı kaybeden bir devletten daha iyidir" ifadesini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir