• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Hatib: `Devrimin Evlatlarına Müdahale Ettirmeyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul`da düzenlenen Suriye İç Barış Konferansı`nın açılış oturumunda konuşan Hatib, Nusra Cephesi`nin El-Kaide`ye bağlı olduğunu açıklaması üzerine Batılı güçlerden "terör bahanesiyle Suriye`ye müdahale" tehditlerinin yapıldığını ifade etti.

"Hiç kimsenin Suriye devriminin evlatlarına el uzatmasına izin vermeyiz" diyen Hatib, insan kanının akıtılmasına müsaade eden ve Suriye toplumunun sosyal dokusunu bozacak her türlü yıkıcı düşünceyi reddettiğini belirtti.

Hatib, taleplerin "gözdağı vererek değil ikna yoluyla" dile getirilmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Dinleme sanatını öğrenmemiz gerekir. Suriyelileri diyalog kurmaya ve kalplerini birbirlerine karşı açık tutmaya davet ediyorum" diye konuştu.

-"Suriye, birlikte yaşamanın örneği olacaktır"-

Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Gassan Hito ise sivillerin haklarının korunması için geçiş hükümeti ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği içinde olması gerektiğini vurguladı.

Suriyelilerin geleceğinin güvence altına alınmasının siyasi ve ekonomik faaliyetlere sivil katılımın gerçekleşmesine bağlı olduğunu ifade eden Hito, "Suriye, birlikte yaşamanın örneği olacaktır" ifadesini kullandı.

Almanya`dan telekonferans yoluyla oturuma katılan Suriye`nin tanınmış muhalif yazarlarından İsam el-Attar ise şunları kaydetti:

"Komşumuz İslam ülkelerinin Suriye`nin yardımına koşması kutsal bir görevdir. Batılı ve diğer devletleri yardıma çağırmaktan daha faydalıdır. Omuz omuza vererek Suriye`nin geleceğini inşa etmek hepimizin ortak sorumluluğudur."

Suriye İç Barış Konferansı, basına kapalı olarak devam ediyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir