• DOLAR 32.443
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2441.89
  • ...
İstifa Eden CHP`li Gülseren Onanç İlk Kez Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç , istifasının ardından açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun isteği doğrultusunda görevinden istifa ettiğini bildiren Onanç, "Türkiye`nin içinde bulunduğu bu hassas süreçte CHP`nin aktif politika üreten, katkı sunan, süreci yapıcı bir şekilde ele alan bir yaklaşımı olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu noktada, parti yönetimiyle aynı doğrultuda politika yapma olanağımızın kalmadığına karar verdik. Bu fikir ayrılığından dolayı CHP`de yönetici olarak kalmamın doğru olmayacağını görüyorum" ifadelerini kullandı. Onanç, CHP parti meclisi üyeliğine devam edeceğini de söyledi.

İSTİFA NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Onanç yaklaşık 3 ay önce Agos Gazetesine şimşekleri üzerine çeken bir demeç verdi. Demecinde "CHP devrimci bir parti değil" dedi. Bu sözlerinin hemen ardından Cumhuriyet Gazetesi`ne konuştu ve PKK`lı teröristler için "gerilla" ifadesini kullandı.

Bu sözler parti içinde krizlere sebep olurken, Onanç`ın çözüm süreci ne destek vermesi bardağı taşıran damla oldu. Onanç yaptığı bir açıklamada "CHP tabanının yani `CHP`ye oy verdim` diyenlerin yüzde 65`i, barış sürecini destekliyor" ifadelerini kullandı.

Onanç`ın açıklamaları MYK toplantısında da gündeme geldi. Kulislere göre, CHP`li kimi isimler "Tabanımızın AKP politikalarını desteklediğine hangi anket sonucundan ulaştınız. Bu anketi biz neden göremedik?" diye tepki gösterdiler. Onanç ise tepkiler karşısında suskun kaldı.

Eleştirilerin hedefindeki Onanç, iddiaya göre Kılıçdaroğlu tarafından makamına davet edildi. "Açıklamalarınızla bizi zor durumda bırakıyorsunuz" diyen Kılıçdaroğlu "biz galiba seninle çalışamayacağız" dedi. Bu sözler üzerine Gülseren Onanç saatler gece 21.00`i gösterirken istifasını sundu. Kılıçdaroğlu da istifayı kabul etti.

YERİNE KİM GELECEK?

CHP tüzüğündeki kadın kotasına göre Onanç`ın yerine yine bir bayanın atanması gerekiyor. Kulislerde ise Gaye Usluer`in adı geçiyor. Atamanın ise Mayıs ayı sonundaki MYK revizyonunda yapılacağı konuşuluyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir