• DOLAR 32.251
  • EURO 34.677
  • ALTIN 2398.493
  • ...

Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva, 11-17 Ekim'de düzenlenecek Uluslararası Para Fonu (IMF) -Dünya Bankası (WB) Yıllık Toplantıları öncesi, küresel ekonomik görünüm ve politika önceliklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Küresel ekonominin temmuz ayında 2021'de yüzde 6 büyüyeceğinin öngörüldüğünü anımsatan Georgieva, büyümenin bu yıl biraz daha ılımlı olmasını beklediklerini söyledi.

Georgieva, dengeli bir küresel toparlanmanın önündeki riskler ve engellerin daha belirgin hale geldiğini söylerek, gelişmekte olan ekonomilerin tüm bu zorluklardan gelişmiş ekonomilere kıyasla daha fazla etkilendiğine dikkati çekti.

Georgieva, 2022'de çoğu ülkede fiyat baskılarının azalmasının öngörüldüğünü, bazı gelişmekte olan ekonomilerde fiyat baskılarının devam etmesinin beklendiğini belirtti.

Kristalina Georgieva, küresel kamu borcunun GSYH'nin neredeyse yüzde 100'üne yükseleceğini tahmin ettiklerini, bunun çoğunun krize verilen gerekli mali tepkinin yanı sıra salgın nedeniyle ağır üretim ve gelir kayıplarını yansıttığını ifade etti.

Georgieva, ekonomilerin dönüşümü için gerekli reformların da hızlandırılması gerektiğini vurgulayarak, ekonomik ve finansal istikrar için 3 öncelikli konunun iklim değişikliği, teknolojik değişim ve kapsayıcılık olduğunu hatırlattı. (İLKHA)