• DOLAR 32.453
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2436.376
  • ...
Ergani Müftülüğü'nden bayanlara yönelik konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Ergani Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bayanlara yönelik "Hz Peygamber ve İnsan Onuru" konulu konferans düzenledi. Bayanların yoğun katılım gösterdiği etkinlikte konuşmacılar Hz Muhammed (sav)'in insan onuruna verdiği öneme değindi.

 

Etkinliğe katılan bayanlara gül ve Resulullah Efendimizi tanıtan çeşitli kitaplar hediye edildi. Sunuculuğunu Münevver Yel'in yaptığı etkinlik 13.30'da Semra Hocanın Kur'an-i Kerim tilavetiyle başladı.

 

Konferansta bir konuşma yapan Hatice İleri Resulullah (sav)'ın sahabelerinden Musab b. Umeyr'in hayatından kesitler aktardı. Musab b. Umeyr'in İslam'ı kabul etmeden önce çok zengin ve seçkin olduğunu dile getiren Hatice Hoca; "Musab İslam'ı kabul ettikten sonra zenginlikten ve dünya malından vazgeçerek Resulullah'ın yanında yerini almıştır. Şehit düştüğünde bedenini örtecek bir kefen bile bulunamamıştı" dedi.
Hatice Hocanın konuşmasından sahne alan kız çocukları Peygamberimiz'i konu edinen ilahiler seslendirdiler.

 

Konferansta bir konuşma yapan Gülistan Güvener Resulullah (sav)'ın insan onuruna verdiği değere değindi. Hz Bilal ve diğer bazı sahabelerin İslam'dan önce horlandığını ve onurlarının hiçe sayıldığını dile getiren Gülistan Hoca; "Bu sahabeler Resulullah (sav)'ın çağrısını kabul ettikten sonra yücelmişler ve hak ettikleri değeri bulmuşlardır" dedi.

 

Etkinlik Hz Muhammed (sav)'in insan onuruna verdiği değeri konu edinen sinevizyon gösterimi izlendi. Etkinlik Gülizar Yıldırım'ın yaptığı kapanış duası ile son buldu.

 

Kutlu Doğum haftası münasebetiyle etkinliklerini devam ettirecek olan Ergani Müftülüğü 19 Nisan Cuma günü de tüm halka yönelik bir konferans düzenleyecek. Müftülük ayrıca bayanlara yönelik olarak camilerde vaaz programları düzenleyecek. Vaaz programlarının yapılacağı tarihler ve camiler şöyle:
18 Nisan Perşembe Cumhuriyet (Bagür) Camii
20 Nisan Cumartesi Yeşil Camii
21 Nisan Pazar Sanayi Camii
(Özlem Buran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir