• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gençlik çiçek gibidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Özalp İlçe Müftülüğü tarafından "Özalp Gençliği Hz. Peygamber, (s.a.s) Okuyor" kampanyası çerçevesinde liseler ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen iki ayrı kategoride bilgi yarışmasının finali yapıldı.
 

Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Muhammed Aydın; "Kültürel kimliğimizi yaşatabilmek ve geleceğimizi güzel bir şekilde inşa etmek için gençliğe yatırım yapmak zorundayız. Gençliğin ruhunu, işlenmeyen bir tarla gibi bırakırsak, orada ısırgan otları ve dikenler yetişir. Gerçekten gençlik bir çiçek gibidir; nadide hassas bir çiçek… Sevgiyle sulanmak, bilgiyle budanmak isteyen bir çiçektir. Yüreğimizde, gönlümüzde şöyle bir gençlik özlemi var; İlimle bezenmiş, irfan ile parlayan, faziletin timsali, volkan gibi kaynayan, Allah aşkı ile yanıp, Allah için çağlayan bir gençlik… Bu duygu ve düşünceler çerçevesinde Vaiz ve din görevlilerimizle yaptığımız istişare neticesinde böyle bir proje başlattık inşallah bunu geleneksel hale getireceğiz. Her yıl alacağımız 500 kitabı öğrencilerimize hediye edeceğiz. Daha sonra iki aşamalı bir yarışma yapacağız. Bu projemiz bu yıl yaptığımız formatta olacaktır" dedi.


Dereceye giren lise ve ortaokul öğrencilerine ödülleri verildi. Birinci olanlara tablet bilgisayar, ikinci olanlara kamera ve üçüncü olan öğrencilere ise çeyrek altın verildi.
 

Ayrıca dereceye giren öğrencilerin okullarına 2013 Kutlu Doğum Haftası anısına plaket verildi. (Mehmet Aldemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir