• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Kutlu Doğum İçin 21 Koyun Kestiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Gürpınar ilçe Müftülüğü koordinatörlüğünde Bozyiğit(Aréxan) köyü taziye evinde gerçekleştirilen yemekli programa Gürpınar İlçe kaymakamı Nurullah Kaya, Müftü İsmail Fakirullahoğlu, Belediye Başkanı Fuat Atan, köy muhtarları ve Bozyiğit Halkı katıldı.
 
Otbiçer Mahallesi imam hatibi Mahmut Aykut tarafından okunan Kur`an ile başlayan Kutlu Doğum etkinliği, mevlithanların okuduğu Mevlidi şerif ile devam etti.
 
Mevlit`ten sonra bir konuşma yapan Hudai Erkoç Resullah (sav)in hayatından örnekler verdi. İslamı güneşe benzeten Erkoç, "İslam öyle bir güneştir ki bütün faklılıkları kendi potasında eritir. Ama imha etmez. O yüzden İslam dini bütün insanların bu anlamda sahip oldukları farklılıkları onlara zenginlik olarak takdim eder. Ve Nihayetinde insanın Allah`a kol olmasını sağlar. Çünkü kâinatta her şey bizim için ise biz ne içiniz? Bu sorunun cevabını bizim vermemiz gerekmez mi?" diye sordu.
 
Daha sonra ilçe kaymakamı Nurullah Kaya ve İlçe Belediye Başkanı Fuat Atan selamlama konuşmalarını yaptılar.
 
"Çalışmalarımıza Bir Hafta Önce Başladık"
İLKHA`nın sorularını yanıtlayan köy muhtarı Adil Karakoç, bir hafta önce çalışmalara başladıklarını belirterek, "Köylüler kendi aralarında 21 koyun topladı. Bugün burada kestik. Diğer giderleri de kendi aramızda kimi pirinç getirdi. Kimi elinden geleni yaptı biz bu programı düzenledik ve bu yemeği verebildik. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma buradan teşekkür ediyorum." dedi.
 
21 koyun kesildi
Bu yıl yapımı tamamlanan taziye evinde gerçekleştirilen programda 74 köy muhtarı ve imamını SMS yoluyla davet ettiğini aktaran Karakoç, "Çoğu da geldi. Çok memnun olduk. 74 köy muhtarına SMS attık imamlarla birlikte gelmişler. Köyümüzde ise yoğun bir katılım oldu. Dolayısıyla burada emeği geçen herkese teşekkür ediyor. Allah hayırlarını kabul etsin." şeklinde konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir