• DOLAR 32.446
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.847
  • ...
Bıçak Timi Deşifre Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgede 1990`lı yıllarda yaşanan karanlık olayları deşifre etmek için harekete geçen Kızıltepe Cumhuriyet Savcılarının bölgede sayısız faili meçhul cinayeti işleyen Bıçak Timi`nin isim listesine ulaştığı öğrenildi. Listede bazı Ergenekon sanıklarının da yer aldığı iddia edildi.

İki ay önce Kızıltepe Cumhuriyet Savcılarının 1993 yılında bölgede illegal örgütlerin gerçekleştirdiği eylemleri incelemeye aldığını duyuran Milat, soruşturmadan yeni ayrıntılara ulaştı.

Bölgede 1990`lı yıllarda yaşanan karanlık olayları deşifre etmek için harekete geçen Kızıltepe Cumhuriyet Savcılarının bölgede sayısız faili meçhul cinayeti işleyen Bıçak Timi`nin isim listesine ulaştığı öğrenildi.

JİTEM elemanlarına ulaşıldı
Doğu ve Güneydoğu`daki faili meçhul cinayetler, bölgede boşaltılan köyler, karanlık yapıların eylemleri, kaçırmalar ve toplu katliamlar hakkında gizli bir soruşturma yürüten savcıların, çok sayıda tanığa ulaşarak bilgilerine başvurduğu biliniyor. Soruşturmayı derinleştiren savcıların, JİTEM’de bir dönem haber alma görevi yapan tanıklara ulaşmayı başardığı belirtiliyor. JİTEM elemanlarına özellikle Kızıltepe`de bölge halkına terör estirmesi milleti bıçak gibi kesmesi üzerine, bıçak timi olarak anılmakta olan karanlık yapı hakkında sorular yönetildiği öne sürülüyor.

Liste savcıda

Öte yandan çoğunun PKK itirafçısından oluştuğu iddia edilen Bıçak Timi listesinin tanıklar tarafından savcılığa ulaştırıldığı ifade edilirken, listede bazı Ergenekon sanıklarının da yer aldığı iddia edildi.

Özden Bıçak Timi’nin hedefinde miydi?

5 Kasım 1994 günü, Mardin`in Savur ilçesi Pınardere köyü yolu kesilerek araçta bulunan 4 öğretmenin katledilmesi olayını gerçekleştiren yapının Bıçak Tim’i olduğunu öne süren tanıkların, o dönemde Mardin Jandarma Alay Komutanı olan Albay Rıdvan Özden`in, `Bıçak` timine karşı çıktığı ve öğretmenlerin öldürülmesi olayıyla ilgili olarak onlarla bir toplantı yaptığı için hedef alındığı yönünde ifade verdikleri belirtiliyor.

1993 yılının Aralık ayında, Kızıltepe İlçesi`ne bağlı Tuzluca Köyü`nde 7 kişinin kimliği belirsiz kişiler tarafından uzun namlulu silahlarla taranıp katledilmesi olayını da araştıran savcılara kimliği gizli tutulan tanıkların şok bilgiler verdiği de öğrenildi.

KAYNAK: ASLAN DEĞİRMANCİ / MİLAT

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir