• DOLAR 32.283
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2409.283
  • ...
Koronavirüs ve grip aşısını aynı anda olmak güvenli mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Havaların soğumasıyla beraber grip vakaları da yayılmaya başladı. İngiltere'deki Bristol Üniversitesi hem korona virüs aşısı hem de grip aşısını aynı anda bir insan üzerindeki etkisini denediler aynı anda yapılan aşıların ‘’yan etkileri orta derecesini geçmediğini’’ söylediler.

İngiltere'deki Bristol Üniversitesi'nden bilim insanları grip aşısı ve korona  virüs aşısının yakın zamanlarda yaptırılmasının ne gibi etkileri olabileceğini araştırdı.

3 farklı grip aşısı ile korona virüs aşıları Pfizer ve AstaZeneca ile yapılan araştırmada aynı gün bir koldan grip aşısı, diğer koldan da korona virüs aşısı uygulandı.


Bir gruba ilk gün Covid-19 ve grip aşısı vurulurken ikinci gün plasebo verildi. İkinci bir gruba da ilk gün Covid-19 aşısı ve plasebo, ikinci gün grip aşısı uygulandı. İngiltere ve Galler'deki 12 bölgede 679 gönüllüyle yapılan bu araştırma sonucunda iki aşıyı aynı anda yaptırmanın yan etkilerin orta dereceyi geçmediği görüldü. Katılımcıların yüzde 97'si de gelecekte aynı anda iki aşı yaptırmaya soğuk bakmadığını dile getirdi.

Tam sonuçları dünyanın önde gelen hakemli bilim dergilerinden Lancet'te yayınlanacak olan araştırmanın başındaki Rajeka Lazarus'a göre bu sonuçlar sayesinde, her iki aşıyı da vurulması gerekenlerin gitmek zorunda olduğu randevular azalabilir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir