• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
12. Uluslararası Dergi Günleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sirkeci Garı'nda dün kapılarını açan etkinlikte, DERGİBİR kurucu başkanı ve dergi fuarlarının da öncüsü Asım Gültekin için özel bir alan ayrıldı.

 

Gültekin'e dair çeşitli söyleşilerin de yapılacağı fuarda, ona ait eserlerle ismine özel yayımlanan dergiler, kitaplar ve fotoğraflar sergileniyor. Etkinliğin açılışında konuşan Dünya Dergiler Birliği Başkanı Metin Uçar, pandeminden dolayı uzun bir aradan sonra bir araya gelmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Görüyorum ki dergilerimiz heyecanını kaybetmemiş. Özellikle henüz taptaze yeni çıkan dergileri ve genç dergicileri görmekten dolayı çok memnunuz. Buraları çıraksız bırakmamamız gerekiyor." dedi.

Genç Dergiler Birliği Başkanı Tuba Nur Sucu da uzun bir aradan sonra gençler olarak aynı heyecan ve mutlulukla tekrar birlikte olduklarını dile getirerek, "Bu heyecanımızı tüm edebiyatseverlerle paylaşmak istiyoruz, o yüzden gençlik stantlarına uğramalarını rica ediyoruz." dedi.

 

Yurt içi ve yurt dışından yüzlerce derginin yanı sıra İnzar, Söz ve Kalem, Nisanur ve Kelha Amed dergilerinin katıldığı Dergi Günleri fuarı, 3 Ekim'e kadar devam edecek.  AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir