• DOLAR 32.867
  • EURO 35.223
  • ALTIN 2450.335
  • ...
İngiltere'de ‘’bankacı’’ krizi yolda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere'de ki kriz  her geçen gün biraz daha derinleşiyor. Akaryakıt ve gıdayla başlayan kriz bu defa bankaların kapısına dayandı.  EY'ın hazırladığı rapora göre bir sonraki krızin kapısı bankacılıktır.

İngiltere, kamyon sürücüsü bulmakta güçlük yaşarken yakında bankacılık sektöründe de çalışacak insan bulmakta zorlanabilir.

Büyük bir çoğunluğu Avrupa Birliği’nden gelen ve sayıları 1,1 milyona ulaşan uluslararası çalışanlar bankacılık sektöründeki işlerin neredeyse beşte birinde çalışıyor. EY’in ve theCityUK lobi grubunun raporuna göre, Brexit ile beraber yabancı çalışan işe almanın maliyeti giderek artıyor ve ve süreç zorlaşıyor.

İngiltere'de hayat durma noktasına geldi
Geçen hafta BP'nin ülkede yeterli sayıda nakliye aracı sürücüsü olmaması nedeniyle bazı petrol istasyonlarını geçici olarak kapatılacağını duyurmasıyla araç sahipleri benzin istasyonlarına akın etmiş, istasyonların önünde uzun kuyruklar oluşurken, çoğu istasyonda yakıt stoku tükenmişti.

Geçici vize verilecek
İngiltere'de Noel yaklaşırken ülkedeki tedarik sorununa çözüm bulabilmek için yurt dışından 5 bin ağır vasıta sürücüsü ile 5 bin 500 tavukçuluk sektörü çalışanına 3 ay süreli geçici vize verileceği duyurulmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir